avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie pierduta la un proces verbal suspendare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie pierduta la un proces verbal suspendare carnet, si resedinta in strainatate

Buna,

In 2011 am primit o contraventie pentru o oarecare incalcare de linie continua si astfel procesul verbal imi stiupula suspendarea carnetului pe 30 zile. Am contestat PV si am ridicat carnetul conform procedurii, la inceputul lui 2012 am plecat din Romania si m-am stabilit definitiv in Germania.
In prima faza judecatoria a respins cererea mea fiind in contradictoriu cu constatarea agentului.
Am facut recurs la aceasta sentinta, ma astept sa pierd si aceasta.
Intrebarea e ce fac cu carnetul in momentul sentinei finale daca eu nu sunt in tara?
Cum predau carnetul?
Amenda nu am platit-o la momentul respectiv deoarece am facut contestatie. Cand trebuie platita amenda?

Exista posibilitatea unei declaratii cum ca imi asum raspunderea ca nu conduc pe teritoriul romaniei timp de 30 zile cu dovada ca am resedinta in Germania ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:42, 10 August 2013
amenda la regimul circulatiei se plateste in termen de 15 zile sau de 48 ore, cand beneficiati de jumatate din minimul amenzii primite.
in cazul in care vi se respinge contestatia, in mod normal atat dvs cat si Politia veti primi hotararea instantei.
Chiar daca nu predati permisul de conducere, cu mentionea ca pentru aceasta fapta este prevazuta o alta amenda, important este sa nu mai circulati pe teritoriul Romaniei pe perioada suspendarii, in caz contrar puteti comite o infractiune.
In momentul in care veti primi o hotarare nefavorabila din partea instantei, este bine sa mergeti la Politie cu permisul, sa achitati amenda, faceti un memoriu la comandant in care solicitati restituirea permisului intrucat urmeaza sa parasiti tara, cu obligatia de a nu circula pe teritoriul Romaniei in perioada suspendarii
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2013
Ciprian_st, utilizator
Daca nu predati permisul in cazul in care pierdeti procesul permisul va figura in baza de date a politiei romane ca fiind suspendat.
Cand veti dori sa preschimbati permisul romanesc cu unul eliberat de autoritatile germane veti avea probleme deoarece preschimbarea se va face doar dupa ce se comunica de catre autoritatile emitente valabilitatea permisului.
Permisul figurand ca suspendat va dati seama ca nu il veti putea preschimba decat dupa efectuarea perioadei de suspendare.

Amenda o puteti plati oricand, daca v-ati stabilit in Germania 4 pct amenda (268 lei la nivelul 2011) nu reprezinta acum mare lucru, vreo 60 Euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces in desfasurare cu politia rutiera, plecare in uk Loredana Dobre Loredana Dobre Buna ziua. Urmeaza sa plecam in Uk iar sotul meu se afla in proces cu Politia Rutiera. Pe scurt e posibil sa i se suspende permisul. In momentul in care ... (vezi toată discuția)
Carnet conducere retinut in germania raduaw raduaw Buna ziua, mi-a fost retinut carnetul de sofer UE emis in Romania pe teritoriul tarii Germaniei, 30 zile pentru ca am trecut pe rosu la semafor si m-a luat ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool in germania miklosfulop miklosfulop buna am si eu o intrebare la care nu gasesc raspuns :( pe data de12 mai mia fost retinut permisu pt alcol #-o 1,62 in sange asa ca mi sa suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)