avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pana la divort, ce se poate face cu cel mic?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pana la divort, ce se poate face cu cel mic?

nu o sa insist asupra detaliilor legate de jignirile si umilintele la care sunt supusa de sot (zilnic din idioata, urata, proasta, incapabila, indolenta etc. nu ma scoate)... Pana ma hotarasc sa divortez (si spun asta deoarece salariul meu este mic si nu imi permit sa inchiriez o locuinta si sa ma intretin atat pe mine cat si pe minorul de 5 ani, parinti nu am, alte persoane la care sa pot locui provizoriu nu cunosc, ) ma intereseaza ce anume as putea face in mod legal, ce fel de actiune in instanta, pt.ca deciziile ce privesc cresterea si educatia minorului sa fie luate doar de mine? Poate parea stupida intrebare insa este cat se poate serioasa, avand in vedere ca sotul meu nu stie sa il educe, il lasa sa faca numai ce vrea el fara a-l certa cand situatia o impune, mai mult ma cearta pe mine de fata cu copilul spunandu-mi sa il las in pace, ce daca a gresit, e copil , etc. Caracterul sotului de incapatanat notoriu a dus si la acea ca nu i-am facut copilului vaccinul obligatoriu la 4 ani, fiindca sotul nu mai vrea ca cel mic sa fie vaccinat , etc ...... daca el nu vrea e musai sa nu vreau nici eu, daca cel mic e racit sotul se incapataneaza sa nu il ducem la doctor ci sa ii dam un anumit medicament pe principul ca stie el ca asta ii va face bine ...... . Incerc sa-l invat pe copil sa scrie, incerc sa il invat operatiuni matematice, vreau sa il invat ceasul dar nu pot ca nu sunt lasata de sot ........Sunt multe de adaugat.... Divergentele dintre mine si sot se rasfrang puternic asupra copilului acesta afirmand de cateva ori ca daca ne mai certam el isi face bagajele si pleaca de acasa. Si mititelul nu are decat 5 anisori si jumatate :((...... Ce sa fac in aceasta situatie? Cu vorba buna nu reusesc sa il fac pe sot sa inteleaga ca cel mic nu poate fi educat numai cum vrea el, in casa trebuie sa existe niste reguli ...... E grava situatia credeti-ma, lucrurile stau mult mai rau decat le-am expus ......Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi :((
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
alla1975, utilizator
Nu puteti face nici o actiune in instanta ca minorul sa fie educat cum vreti dvs.
Unica solutie este sa ajungeti pe aceeasi lungime de unda cu sotul dvs.
Mai lasati de la dvs., mai lasa el...
Parerea mea e sa cereti sfatul unui psiholg bun, ii detailati situatia si poate solutiile psihologului vor aduce linistea in casa, in interesul major al copilului, al dvs. si al sotului dvs.
Doamna, situatia este extrem de neplacuta. Probabil, mai devreme sau mai tarziu, decizia va apartine, veti ajunge sa va despartiti! Veti ajunge in fata unui judecator, care nu sta sa asculte povesti, ci se uita la dovezi (ma rog, sa zicem). Deci trebuie sa aveti acele dovezi! Sfatul meu, atata cat ma pricep eu:
Scrieti o scrisoare recomandata cu confirmare de primire medicului de familie relatandu-i despre pozitia sotului cu privire la vaccin si la situatiile de imbolnavire ale micutului. Rugati-l pe medic sa il contacteze pe sot si sa incerce sa-l convinga. Faceti acelasi lucru cu educatoarea de la gradinita. Daca sotul ii va asculta copilul va fi vaccinat si poate si tatal isis va schimba atitudinea de "atotstiiutor". Daca medicul si educatoarea nu vor reusi sa-l convinga, faceti o plangere la Directia de Protectie a Copilului, de care apartineti, relatati pe scurt si contextul medical si cel familial, atasat copii dupa cele 2 scrisori trimise anterior, si cereti-le sprijinul, rugandu-i sa-l contacteze pe tata.
Inregistrati cu o camera ascunsa/reportaofon/telefon mobil injuriile care vi se aduc.
Inregistrati comentariile copilului.
Anexati plangerii la DGAPSC si copii (pe c.d sau transcript) ale acestor intamplari. Daca nu va descurcati, inregistrati doar, pastrati in telefon, atentie sa nu va "dispara" brusc telefonul! si pomeniti in plangere doar ca va jigneste si ca copilul a devenit o victima a abuzului emotional.
Asigurati-va ca aveti un job din care puteti sa va intretineti copilul!
Va multumesc pt.ca incercati sa ma ajutati. Situatia este extrem de grava iar daca as lasa de la mine asa cum imi sugereaza utilizatorul Martonze (cat Doamne iarta-ma sa mai las ??????) , copilul nu mai apuca sa aiba cei sapte ani de acasa ......Credeti ca situatia dureaza de cateva zile sau luni? Nu ...problemele au aparut la putin timp dupa ce am nascut Dvs.va puteti imagina ca sotul meu care este sociolog si care face evaluarea copiilor mici care se inscriu la clasa pregatitoare se poate comporta asa? Probabil ca nu ... Asta vor spune si colegii lui psihologi din oras care il cunosc, locuim intr-un oras destul de mic unde toate lumea cunoaste pe toata lumea. Mai intai de toate eu trebuie sa demonstrez ca el are probleme majore de comportament si cine stie, poate niste probleme psihice care nu pot fi diagonsticate daca el nu accepta ca trebuie sa vorbeasca cu un psiholog ......Va mai dau un exemplu: daca ma apuc sa calc rufe si lui nu i-a convenit ceva ieri, alaltaieri, .... incepe sa imi reproseze si imi spune sa nu ii mai calc lucrurile ca el poate sa mearga la serviciu si necalcat. Eu insist sa i le calc spunandu-i ca merge la sv si colegii o sa creada ca eu il tin asa necalcat si imi este mie rusine, dar lui pur si simplu nu ii pasa, imi ia rufa din mana si imi spune sa nu mai ating de lucrurile lui ..... . Am ajuns la concluzia ca face in mod intentionat anumite lucruri ca sa ma discrediteze . Asta plus ca dupa ce vin de la serviciu fac mancare si curatenie iar apoi ma asez putin in pat sa ma odihnesc imi represeaza ca stau cu .......... in sus si nu fac nimic........Cand ii pomenesc de divort zice sa divortez, daca fac demersuri in acest sens incepe sa ma injure si sa ma ameninte; ba spune ca vrea copilul, ba ca daca divortez nu il intereseaza copilul si ca o sa-l vada doar dupa ce acesta va implini 18 ani ca sa ii spuna el cine era maica-sa ...... Am ajuns la saturatie, nu se poate discuta normal cu el...... L-am si inregistrat cu mobilul dar a reusit sa stearga toate inregistrarile, bani sa cumpar un reportofon nu am .... ce sa fac pt.copilas? Trebuie sa existe o solutie, va rog ajutati-ma!
alla1975, utilizator
Inregistrati tot cu mobilul, si la servici, sau printr-un prieten, ruda, salvati inregistrarile pe un calcurator sau c.d-uri pe care le pastrati la parinti, servici, prieteni. Scrieti scrisori, asigurati-va ca aveti martori, vorbiti si cu o vecina. Fara dovezi NU merge!
proastasatului, utilizator
Ziceti ca atunci cand se supara va ameninta ca pleaca.. de ce nu-l lasati ? Locuiti cu chirie si acolo unde locuiti ?
Nu pare ca veti ajunge vreodata sa va intelegeti in privinta educatiei.. daca amanati, copilul creste si odata format, nu stiu cum mai puteti schimba ceva mai peste niste ani.
Cautati sa va cresteti veniturile cat sa va permiteti sa locuiti cu copilul si sa va intretineti.

Alte discuții în legătură

Drepturi de parinte neexercitate puiutz.puisor puiutz.puisor Buna ziua... Am un copil de 9 ani, clasa a 3-a din prima casatorie... Conform hotararii judecatoresti copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Neintelegere lucian23256 lucian23256 Fata mea este in Franta si lucreaza ca doctor stomatolog castigand destul de bine.Este casatorita cu un baiat care lucreaza in Romania ca programator.Are cu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face când cineva din afara familiei influențează negativ copilul? ContSters443340 ContSters443340 Buna ziua! Ce se poate face? Unui copil de 11 ani, o persoana il tot influenteaza negativ, la minciuna in familie, spionarea in familie a parintilor ca sa ... (vezi toată discuția)