avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare subsol

Buna ziua
Am si eu o intrebare locuiesc la bloc si am vecini care si au pus centrale pe gaz pentru a nu participa la reabilitarea subsolului.Este normal?
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 14:02, 14 August 2013
Interesul individual pentru renuntarea la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic ,nu constituie temei legal si nu este prevazut drept exonerarea de la obligatia achitarii parti comune
Subsolul condominiului reprezinta parte comuna ,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari,care in situatia executarii de reparatii,urmeaza sa repartizeze c/v cote individuale functie de cota indiviza
Cred ca si-au montat CT nu pentru a nu plati reparatiile din subsol, ci pentru a se bucura de un confort mai bun.
Totusi, daca si asta au avut in minte, legal nu pot fi exonerati de plata acestor reparatii, conform HG.1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare,organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art.32
..............
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
elga50, moderator
Pentru reabilitarea subsolului este obligata asociatia care exista acolo sa execute lucrarea, cei care au centrale au tot interesul sa se izoleze tevile de caldura cat mai bine, pentru a plati cat mai putin o caldura care nu ii intra in casa nimanui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura apartament elena_1234 elena_1234 Buna seara, Deranjez cu o problema: de putin timp au fost introduse gaze in blocul in care locuiesc parintii mei. Ei locuiesc la et 1 si cei de la et 2, 3 ... (vezi toată discuția)
Plata caldura ivanvintilica ivanvintilica Locuiesc intr-un bloc racordat la incalzirea in sistem centralizat. Pe tronsonul unei scari in care am si eu apartamentul sunt singurul care am centrala ... (vezi toată discuția)
Larna fara caldura edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, ... (vezi toată discuția)