avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Urgent! Pasaport furat/pierdut in Malaezia. Cum ma ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Urgent! Pasaport furat/pierdut in Malaezia. Cum ma intorc?

Buna ziua. Fratele meu este navigator, urmand sa se imbarce pe nava din Malaezia. In timpul petrecut la un hotel a constatat ca ii lipseste pasaportul. A urmat toate procedurile firesti pt aceste cazuri nefericite declarand fapta organelor de politie si s`a prezentat Consulatului Roman din Kuala Lumpur/ Malaezia. Cei de la consulat spun ca nu il pot ajuta in nici un fel sa se reintoarca in tara deoarece domnul consul de acolo se afla in vacanta pana pe 25 august (2 saptamani de acum incolo). Poate este imposibila eliberarea un pasaport nou sau macar unul temporar dar intrebarea mea este chiar nu este posibil sa ii se ofere macar un titlu de calatorie ca sa se poate reintoarce in tara? cei de la consulat sunt cooperativi dar spun ca nu au variante. Eu sunt din Constanta, pot sa ma adresez vreunei autoritati sa il ajutam cumva, primarie sau ambasada? Mentionez ca pasaportul era de tip vechi, nu pasaport simplu electronic. Multumesc anticipat si imi cer scuze daca am incalcat vreo regula a acestui forum.
Cel mai recent răspuns: allx87 , utilizator 23:27, 12 August 2013
Informatii privind pierderea actelor in strainatate gasit aici
[ link extern ]

eliberarea titlului de calatorie
[ link extern ]

telefoane de contact MAE -
[ link extern ]

DIRECŢIA GENERALÃ DE PAªAPOARTE BUCUREªTI,
STR. NICOLAE IORGA, NR.29, SECTOR 1
TEL: 021-2125674
[ link extern ]
Multumesc pt raspuns. Sa vad ce rezolv maine..va tin la curent..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de divort pentru un cetatean al republicii moldova ce a obtinut cetatenia româna AdrianMo AdrianMo Buna ziua, As dori sa stiu unde se poate transcrie în registrul starii civile românesti un certificat de divort al unui cetatean al Republicii Moldova ce ... (vezi toată discuția)
Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
Pasaport simplu electronic - cerere la consulat yotis yotis Buna, Am nevoie de un sfat. Am domiciliul temporar in Austria si pasaportul imi expira in Iunie 2012, asa ca am inceput sa ma gandesc sa il schimb. M-am ... (vezi toată discuția)