avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul salariu minim absolvent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul salariu minim absolvent

Daca viitorul angajat a terminat licenta in domeniul contabilitate (in diploma economist) - facultate pe o durata de 3 ani - care este salariu minim, daca ocupa postul de Economist in economie generala?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 13 August 2013
800 de lei este salariul minim pe economie indiferent de studii sau de postul ocupat.
Salariul minim pe economie este de 800 lei. Nu mai există gradatii sau trepte salariale.
De la 01.01.2011 mai exista CCMN nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare.
Coeficientii de ierarhizare se folosesc numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

Astfel, angajatorul este obligat sa acorda unui salariat doar salariul minim brut pe economie indiferent de postul ocupat si de studiile necesare pentru ocuparea acelui post..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii JOOOOOON JOOOOOON Care este salariul minim pentru un angajat cu studii superioare in 2014? (vezi toată discuția)
Salariul minim pentru studii superioare mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Mai este in vigoare vreo prevedere privind salariul minim pentru ocupantii posturilor ce impun studii superioare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Salariu minim brut age age cat e salariu minim brut,in sistemul privat pentru muncitorii cu diploma de calificare? (vezi toată discuția)