avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare acte mostenire si titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare acte mostenire si titlu proprietate

Buna ziua,
Bunica mea s-a casatorit in alt judet. Parintii ei i-au dat ca zestre o suprafata de teren in satul natal. Actele s-au incheiat in judetul in care s-a casatorit . Bunica a decedat in 17.07.1950. Eu sunt nepoata. Cum poate mama sa intre in poseseia Certificatul de mostenitor si a Titlului de proprietate. ?
Mentionez ca mama era minora la data decesului bunicii... Bunica a murit in accident.

va multumesc,.
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:09, 13 August 2013
Mama dvs. este singurul copil al bunicii ?
In principiu ar trebui sa mearga la primaria unde a decedat bunica, sa solicite un extras din registrul agricol din anii 50 pentru a vedea ce bunuri a avut. Daca nu s-a dezbatut succesiunea nu exista certificat de mostenitor. Daca au fost mai multi copii iar unul dintre mostenitori a facut cerere in baza Legii 18 fond funciar trebuie sa existe eliberat un titlu de proprietate. Mama dvs ar trebui sa stie. mai poate sa solicite de la arhiva un extras din recensamantul din 1947 privind pe defuncta si localitatea unde locuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca mostenitor rezervatar,cum pot afla daca un alt mostenitor ... vlad19722 vlad19722 Ca mostenitor rezervatar,cum pot afla daca un alt mostenitor rezervatar a vandut terenul intravilan la care am si eu dreptul? Titlul de proprietate a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire gabielle88 gabielle88 Bună ziua. Numele meu este Raluca, sunt a doua fiica a unei familii. Tatăl meu a decedat în luna mai, iar mama mea este în viata, locuiește în casa ... (vezi toată discuția)
Stramosi cu nume si prenume identice andapaun1972 andapaun1972 Buna seara, O matusa o cheama pe mama in judecata din cauza ca apar impreuna pe acelasi titlu de proprietate. Ambele au depus cerere de recuperare a ... (vezi toată discuția)