avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furnizorul a oprit apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furnizorul a oprit apa

RAJA a intrerupt furnizarea apei potabile din bloc deoarece asociatia de proprietari figureaza cu restanta le intretinere prin neplata a unor locatari a datoriilor restante?
Pot da in judecata asociatia de proprietari pentru a iesi din pasivitae? sau ce ma sf[tuiti!
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 14:21, 14 August 2013
1-Este hazardat a emite raspuns referitor la eventuala solutie a instantei la actiunea dvs impotriva asociatiei de proprietari
2-Daca asociatia de proprietari prin reprezentantii legali,nu au inteles sa respecte si sa aplice unitar dispozitiile in vigoare,astfel incat sa poata recupera restantele de la proprietarii rau platnici,eventuala actionare in instanta a asociatiei de proprietari,va obliga la alocarea de timp,pentru instanta,consum nervos,fara sa va garanteze solutie favorabila
Initial incercati sa sesizati oficial situatia cu care va confruntati la serviciul specializat din primarie
Conditionat de concluziile verificarii primariei si eventuala reactie a reprezentantilor asociatiei de proprietari,veti putea analiza strategia de urmat pentru iesirea din pasivitate a asociatiei de proprietari
Si daca dati asociatia in judecata si castigati, ce rezolvati, credeti ca o sa primiti apa doar dumneavoastra?
Mai bine impreuna cu ceilalti proprietari achitati datoria la RAJA si ii dati in judecata pe cei rau platnici si va recuperati banii dupa proces.
Dar acest lucru trebuia facut inainte de a se ajunge in aceasta situatie.
Legea 230/2007 Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.

Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
ContSters241232, utilizator
De ce nu organizati o adunare generala unde sa discutati cu totii situatia ?. Poate ii intrebati pe vecinii care sunt restantieri daca sunt de acord sa le fie oprita apa numai lor, pana vor achita datoria.Daca nu pot achita datoria sa fie de acord sa vina administratorul sa le inchida si sa le sigileze robinetele la apa. Poate fixati cat mai repede data exacta si rezolvati problema si cu banii achitati furnizorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)
Apa la comun dancormoran dancormoran bloc 8 apartamente,fara asociatie,contor unic de apa!4 apart au acumulat datorii de aprox 10.000 lei si nu mai vor sa achite nimic...pretext apa e prea ... (vezi toată discuția)
A oprit apa in tot blocul administratorul de la un alt bloc stefanpetu stefanpetu BUNA SEARA ADMINISTRATORUL DE LA BLOCUL M128 A OPRIT APA PENTRU BLOCUL M129 PE MOTIV CA 7 FAMILII DIN 35 AU RESTANTE MARI.Conducta principala vine din ... (vezi toată discuția)