avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Luna de cand incepe sa se calculeze concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Luna de cand incepe sa se calculeze concediul de maternitate

Intrebarea mea este legata de calculul concediului de maternitate.

Am intrat in concediu de maternitate pe data de 24.06.2013. Inainte de aceasta data, in luna iunie, am fost 2 saptamani in concediu medical (deci in luna iunie am lucrat numai 5 zile).

Salariul net este 2300, iar cel brut cam 3250. Eu am calculat si pentru concediu de maternitate ar trebui sa iau cca. 2600 lei.
In luniile IULIE si AUGUST mi-a intrat in cont salariu ca de obicei (adica 2300). Am intrebat la servici pentru luna lui august daca este calculat corect si au zis ca au uitat sa calculeze salariu cum se calculeaza pt CM, si ca o sa recalculeze.

Intrebarea mea este daca nu trebuie sa recalculeze si salariu care a intrat in IULIE? Adica pentru IUNIE se da salariu normal , sau se calculeaza diferit pentru ca am fost si la servici, si in concediu medical, si am inceput si concediu de maternitate? Nu ar trebui sa fie acelasi salariu (calculat ca si concediu de maternitate) cum o sa fie si pe august (adica aproximativ 2600)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:00, 13 August 2013
Indemnizatia de maternitate se calculeaza ca 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a stabilit contributia individuala de asigurari sociale, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare.

Un Exemplu de calcul al indemnizatiei de maternitate gasiti aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul concediului de maternitate Claudia Carmen Claudia Carmen Am si eu o nelamurire in legatura cu banii pe care ar fi trebuit sa-i primesc pe concediul de maternitate. In data de 01.06.2009 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal kokoleta88 kokoleta88 Va rog mult daca puteti sa imi calculati cam cati bani ar trebui sa iau pt concediul prenatal si postnatal sau sa imi explicati cum se calculeaza. am un ... (vezi toată discuția)
Prenatal si postnatal elizaelena1994 elizaelena1994 Buna ziua. Imi puteti explica, va rog, cum se calculeaza prenatalul si postnatalul ? Pe CM scrie 85%, insa mi s a calculat la 75% ( cu salariul minim pe ... (vezi toată discuția)