Pentru proprietarul constructiei se poate institui un drept de superficie asupra terenului pe durata existentei constructiei. Iar proprietarul terenului poate deveni proprietarul constructiei printr-a accesiune imobiliara constatat de instanta.
Cu stima
Între constructorul , denumit "superficiar", care construieşte pe terenul altuia, şi proprietarul terenului se încheie un contract, ca orice act juridic, la notariat, contract în care sunt prevăzute toate aspectele pe care le doresc să le evidenţieze cei 2 - respectiv, dreptul de superficie se constituie în scopul construirii sau a unei construcţii deja existente, a unei plantaţii, etc, întinderea sau limitele superficiei, constituirea în mod gratuit sau oneros, modalităţi de plată şi termene, perioada de timp pentru care se încheie dreptul de superficie şi efectele stingerii acestui drept asupra construcţiei şi terenului( în care d-voastră puteţi preciza că vă va revenii construcţia-aceasta fiind de fapt întrebarea d-voastră).
Solicitaţi de asemeni înscrierea în cartea funciară a acestui drept.Mai pot fi înscrise şi alte prevederi pe care le veţi considera necesare.
Succes!!!!!