avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Faliment, inchidere CIM, plata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Faliment, inchidere CIM, plata salariilor

Buna dimineata!
spuneti-mi va rog, daca o firma intra in faliment, de ex. la 01.09.2013, ce se intampla cu angajatii? Trebuie inchise toate contractele de munca cu aceasta data? Daca nu, societatea ar putea sa nu plateasca salariile celor ramasi dupa aceasta data?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 14 August 2013
anca.d a scris:
Trebuie inchise toate contractele de munca cu aceasta data?

DA. Cu preaviz 15 zile.
Daca se intra in faliment, atunci se vor desface c.i.m. in baza art.65 C.mun.

In acest caz, salarile restante sunt inscrise la masa credala din oficiu , in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta, potrivit Legii nr.85/2006.
Prin urmare, salariatul ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris la masa credala.

Preavizul este de 15 zile lucratoare si nu de 15 zile , conform art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006.

Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu neachitat jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua. Eu lucreaz in televiziune.acum 3 saptamani am fost anuntat ca nu mai este nevie de mine, sec.mi-sa spus ca voi sta in preaviz, sa imi gasesc de ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat cosmintby cosmintby O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, ... (vezi toată discuția)