avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima Casa - acord banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima Casa - acord banca

Buna ziua

O persoana si-a achizitionat prin programul 'prima casa' un apartament. Acum doreste sa-si reduca din costul ratei luand in spatiu pe cineva, incheind un contract de inchiriere, la a carui inregistrare la ANAF trebuie acordul bancii.Din pacate, banca NU isi da acordul.
Persoana in cauza a inaintat o adresa Min Fin Publice si a obtinut urmatorul raspuns:
'....a fost instituita obligativitatea mentinerii ipotecii legale de rang I in fav statului roman, respectiv a interdictiilor absolute de instrainare a locuintei sau a unei parti din aceasta pe 5 ani.......in actele normative care reglementeaza acest program nu exista nicio prevedere referitoare la forma si conditiile de emitere a acordurilor statului roman in ceea ce priveste inchirierea locuintelor achizitionate prin 'prima casa', CI DOAR O INTERDICTIE ABSOLUTA DE GREVARE A ACESTORA CU ALTE SARCINI PE TOATA DURATA FINANTARII'
Drept urmare :
1.Inchirierea este inclusa in 'instrainare'?
2.Grevarea este interzisa pe toata perioada finantarii insa banca isi motiveaza refuzul spunand ca TIMP DE 5 ANI ESTE IMPOSIBILA INCHIRIEREA DIN CAUZA GREVARII. Nu e absurd din moment ce instrainarea este interzisa pe 5 ani iar grevarea pe toata perioada?
3.In caz ca banca insista in refuzul ei, am vreo sansa in instanta de a obtine acel acord printr-o hotarare jud.?

Va multumesc,
Marian
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:33, 16 August 2013
E un abuz, inchirierea nu e instrainare, iar ea se noteaza ca sarcina in cartea funciara daca e pe o perioada mai mare de timp.. nu stiu 3 ani, 5 ani.
Ati putea incerca o actionare in judecata sau daca tot nu vrea statul bani, o inchiriere fara inregistrarea contractului la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere = instrainare??? MalyS MalyS Vreau sa stiu, va rog, daca interdictia de instrainare a unui imobil include si interdictia de inchiriere a acestuia. Va multumesc (vezi toată discuția)
Prima casa Lorena_Teo Lorena_Teo Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu conditiile legate de programul Prima casa. Exista vreo lege prin care mi se interzice inchirierea cu contract de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament luat prin prima casa 2013 cristhy45 cristhy45 Buna ziua , poate ma ajuta si pe mine cineva . Am cateva lucruri neclare in legatura cu inchirerea unui ap cu 2 camere luat prin programul prima casa la ... (vezi toată discuția)