avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contradictie OUG 97/2005 vs. Legea 677/2001
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contradictie OUG 97/2005 vs. Legea 677/2001

Avem urmatorul act normativ :
OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români
Art. 38
(2) Cartea de imobil se întocmeşte şi se actualizează de către persoana anume desemnată, cu acordul acesteia, de către proprietarul imobilului sau de asociaţia de proprietari; în cazul asociaţiei de proprietari, responsabilul cărţii de imobil este, de regulă, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociaţiei.
(3) Păstrarea, actualizarea şi utilizarea datelor din cartea de imobil de către persoana desemnată în acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispoziţiilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 39
(1) Persoanele care îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa sunt obligate să ceară înscrierea în cartea de imobil la noua locuinţă în termen de 15 zile de la mutare.
(2) Persoanele care locuiesc în imobil sunt obligate să prezinte actul de identitate responsabilului cărţii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cărţii de imobil.
Art. 43
Constituie contravenţii şi se sancţionează după cum urmează:
b) nerespectarea dispoziţiilor art. 12 alin. (2), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2), art. 39 şi 40, cu amenda de la 40 lei la 80 lei;
Acum vine nelamurirea : Detinatorul cartii de imobil, fie el persoana desemnata fie administratorul asociatiei sau membrul din comitet, este operator de date cu caracter personal pentru a-i comunica aceste informatii? Daca da, cum aflu numarul lui de inregistrare? Toti operatorii de date cu caracter personal stiu ca sunt inregistrati. De asemenea cum aflu eu cand acesta imi foloseste datele fara acordul meu? Stiu ca argument ca OUG 97/2005 ma obliga sa comunic aceste date, dar ma intereseaza daca nu e in contradictie cu Legea 677/2001, mai ales ca se face referire la ea.
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 15:27, 15 August 2013
Asa si?
Proprietarul a facut plangere penala si instanta ce a zis? Care a fost finalitatea procesului/ proceselor? Proprietarul nu a mai fost obligat sa plateasca? A castigat de pe urma procesului penal?

Dati-ne si noua numere de dosar ceva sa ne interesam, nu doar vorbe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia datelor personale Ciubotariu_Marcel Ciubotariu_Marcel intamplator am participat la un seminar privind protectia datelor personale, la care un domn a mentionat faptul ca tabele privind calculul cheltuielilor comune ... (vezi toată discuția)
Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)
Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)