Cum adica Asociatiile sa nu se incadreze in prevederile HG.500/2011?
Ba se incadreaza draga @ynocentta si stimabile @vldstf, pentru ca sunt angajatori si sunt obligati sa completeze Revisal si Reges. Ia duceti-va maine la ITM si spuneti-le ca Asociatiile din care faceti parte nu mai depun Reges de acum incolo ca nu se incadreaza la HG500/2011. Sa vedeti cat de mare e amenda si de la ITM si controlul pe masura venit de la ANAF.
Nu va mai jucati cu afirmatii ca inducetii utilizatorii in eroare.
Revenind la situatia expusa, nu vad de ce v-ati complicat si legat in explicatii de HG500/2011 cand problemele ridicate faceau referire la cu totul alte legi.
Fiind mai catolic decat Papa, am decis sa obtinem numar de inregistrare ca operator de date cu caracter personal de la ANSPDCP, www.dataprotection.ro. Colegii din forum poate isi mai aduc aminte ca am ridicat aceasta problema acum vreo 2 ani, si imi cer scuze ca nu am revenit cu lamuriri desi le promisesem la acea data. Pe principiul mai bine mai tarziu decat niciodata, aveti buna vointa de a urmarii nararea, cu usor iz ironic, dar adevarata din toate punctele de vedere.
Fiind alte lucruri mai importante a ramas in plan secund, asa ca ne-am apucat de documentatie anu acesta, prin martie. Zis si facut, parcurg stufosenia de asa-zis manual (Ghidul de completare a notificarilor), ma apuc sa completez si sa raspund la cele cateva zeci de intrebari, listez, semnez, chem presedintele sa semneze si sa stampileze, reverificand toate campurile, trimitem prin posta hartogaria.
In data de 08.04.2013 vine si raspunsul (iesire 03.04.2013 registratura ANSPDCP) ca notificarea noastra a fost inregistrata. Bun, zic dupa prima fraza. Citim mai departe:
Prelucrarea notificata nu a fost inscrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal, deoarece nu este completata cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare
Hmm, ce-om fi gresit?
Citim mai departe:
Potrivit dispozitiilor art.1 din Decizia nr. 91/2006 a presedintelui autoritatii, privind cazurile in care este permisa notificarea simplificata, Asocitaia de Proprietari Bl. [...cenzuram sa nu fie reclama...] nu se incadreaza in situatiile reglementate de actul normativ mai sus-citat.
Deci clar, am busit ceva la formularul online, mi-e groaza ...
Trecem mai departe:
De asemenea, potrivit art. 1 litera c) din Decizia Presedintelui Autoritatii de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal nr 90 din 18 iulie 2006, publicata in Monitorul Oficial nr. 654 din data de 28 iulie 2006, nu este necesara notificarea prelucrarii datelor cu caracter personal cand prelucrarea datelor cu caracter personal referitoare la proprietarii sau chiriasii unui imobil folosit in comun este efectuata de catre asociatiile de proprietari sau locatari, in exercitarea drepturilor si obligatiilor stabilite prin lege, in scopul administrarii acelui imobil.. Cu toate acestea, va atragem atentia ca exceptiile de la obligatia de a notifica nu exonereaza operatorul de indeplinirea celorlalte obligatii care ii revin potrivit dispozitiilor legale aplicabile in domeniul protectiei datelor cu caracter personal (informarea persoanelor vizate, confidentialitatea si securitatea prelucrarilor).
Ma felicit cu o autobataie pe spate, imi strang singur mana, si am grija sa nu fie in usa/ sertar, mai luam o gura de ... apa, si mai "apridem un cui", adica eu, cu presedintele si cu cenzorul juridic. Nu e vina noastra, nu am gresit nimic, dar am muncit degeaba, ca sa fie de pomana.
Ce mai putea scrie in restul de 1/3 din pagina pana la stampila care trona impunator a vicelui autoritatii, pe cca 1/5-1/6 din pagina, care sa ne puna alte intrebari, dileme, munca neprietenoasa cu mediul (eu daca asa avea de ales nu as lista nici chitantele proprietarilor, ci le-as trimite pe mail ca sa mai salvez un copac sau doi, daramite sa tot fac la hartogarii cu statul).
Ei bine, si totusi mai scria:
Totodata, avand in vedere faptul ca la sectiunea IX ati declarat colectarea imaginii, va informam ca, in situatia prelucrarii datelor prin intermediul unui sistem de supraveghere video, se impune declararea prelucrarii datelor in acest scop (monitorizarea/ securitatea persoanelor, spatiilor si/ sau bunurilor publice/ private) prin completarea unui formular de notificare distinct, in forma "notificare generala" potrivit cerintelor Legii 677/2001, modificata si completata, si deciziilor emise in aplicarea sa.
Of, of, mai, mai na ca mai avem de treaba. Recunosc ca troneaza pe desktopul meu cererea respectiva, notificare generala, si nu am mai ajuns cu ea la posta. Dar promit sa o fac si sa revin cu victoria sangeroasa (pentru natura) sau infrant (caz in care chiar imi va parea rau-rau de tot de bietii copaci donati shrederului de la ANSPDCP).
Rog scuze, pentru timpul pierdut pe micul ecran, cititorilor acestui topic.
Imi cer scuze si ANSPDCP si altor autoritati romane/ internationale, daca pe aceasta cale se simt atacati, nu era intentia mea.
Si parafrazand un showman drag mie, inchei:
Ma inclin, cu respect.