avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Stationare interzisa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Stationare interzisa

ce se intampla in cazul in care am stationat interzis si mi s-a pus cadrul galben la roata, dar l-am putut scoate pt ca era slab? amenda pt stationare interzisa trebuie sa o primesc prin posta, insa politistul ameninta ca voi primi amenda de 30 de milioane pt ca am scos eu cadrul de la roata... este posibil? multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
imis, utilizator
Posibil. Pentru ca va vor incadra la distrugere, a respectivului dispozitiv.
Daca nu l-ati indepartat prin "violenta" (lovire cu ciocanul sau barosul, taiere cu flexul) si nu sunt urme care sa necesite scoaterea unui certificat medico-legal;) este posibil sa se renunte la "distrugere" dar nu neaparat.
In cazul in care veti fi amendat si pentru acest aspect contestati procesul verbal in termenul de 15 zile de la comunicare si solicitati prezentarea probelor (dispozitivul de blocare "agresat" :)).
Daca nu l-ati taiat sau distrus nu cred ca se poate incadra fapta la "distrugere".
Verificati daca in zona respectiva exista indicatoare de stationare interzisa cu semne aditionale de blocare sau cu HCL de blocare a vehiculelor stationate in locuri nepermise..
dispozitivul a fost pur si simplu scos de pe roata, cred k nu era bine pus, pt ca s-a putut scoate foarte usor, deci nu a fost taiat, lovit etc.
Ok. E bine atunci.
Insa, dispozitivul a fost scos de pe roata si ...?? Ce ati facut cu el? L-ati predat la politie? L-ati lasat pe bordura? Asta este 1 intrebare.
A 2-a: ati facut o poza cu dispozitivul cum ca nu l-ati agresat?, cum ca este intact, ca banuiesc ca un proces verbal cu martori in acest sens nu aveti.
Cred ca intelegeti unde bat. S-ar putea ca dvoastra sa aveti dreptate, insa trebuie sa va si puteti dovedi dreptatea in cazul in care politistul sau lucratorul vine si arata poza cu dispozitivul pus pe roata dvoastra si apoi arata dispozitivul facut bucati (altul, nu neaparat cel care a fost pus la dvoastra). Trebuie sa va ganditi la toate aspectele.

Mai precis cum s-au petrecut lucrurile?
Eu cred ca din cauza emotiilor l-a pus in portbagaj si l-a dus acasa sa nu-l fure cineva si sa-l distruga! :)
Adevarul este ca relatarea este putin neclara dar din prima postare se intelege ca a avut o discutie cu un politist despre starea de sanatate a dispozitivului.
Acum nu stim despre ce fel de politist este vorba ptr ca cei de la rutiera nu dau dispozitii de blocare cu caracatite.
Putem sa banuim ca ar fi este vorba despre un politist local.
Dar nu putem cunoaste precis deoarece politistii locali umbla cu platformele dupa ei (sau invers? :hm: ) si nu cu caracatitele.

Sa asteptam lamuriri din partea lui @imis si apoi putem emite opinii in cunostinta de cauza.
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Are voie polițistul local să dea amenzi din oug 195/02? Ionut 1992 Ionut 1992 Va salut, am fost sanctionat de catre un politist local , pentru stationare asa zisa interzisa, Sanctiunea aplicata a fost de 4 puncte amenda (580 lei ) si 3 ... (vezi toată discuția)
Blocaj roata pe o proprietate privata Rapesco Rapesco Buna ziua, M-am confruntat cu o situatie mai putin obisnuita intr-o parcare privata ce pare ca este impartita de mai multe firme, am ajuns la locatie si ... (vezi toată discuția)