avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Independent Contractor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Independent Contractor

Salutare !
Am primit de curand o oferta sa lucrez de acasa pentru o firma din strainatate (din UE), in contractul care mi l-au oferit eu apar ca 'independent contractor'. Reprezentatul firmei mi-a spus ca pentru administratia lor financiara este suficient contractul, si ca eu trebuie sa ma ocup de taxele din Romania. Mi-au spus ca lunar sa le scriu intr-un document cati bani sa primesc si in ce cont sa livreze, ca este suficient pentru ei.
Cum ar trebui sa procedez ? Trebuie sa platesc taxe la statul roman. Dar cum ? Nu am PFA si in contractul respectiv nu apar ca PFA, si nici nu as vrea sa-mi fac PFA.
Pot doar sa declar aceste venituri la Fisc printr-o declaratie ? Sau sa semnez cu firma un contract in romana de prestare servicii si sa-l declar (la fel cum procedeaza proprietarii care isi inchiriaza apartamentele).
Sunt depasit de situatie. :(

Alte discuții în legătură

Taxe venituri din contract sua "independent contractor" Sorindinct Sorindinct Ce taxe trebuie sa plătesc pentru venituri independente cu contract munca în SUA sub titlu de \"independent contractor\"? Cum declar aceste venituri? ... (vezi toată discuția)
Plata taxe si impozite fara pfa razgandeanu1 razgandeanu1 Buna seara! Eu lucrez ca freelancer, si urmeaza sa obtin venituri din strainatate, si as dori sa intru in legalitate. Trebuie neaparat sa fiu PFA sau firma ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)