Salutare !
Am primit de curand o oferta sa lucrez de acasa pentru o firma din strainatate (din UE), in contractul care mi l-au oferit eu apar ca 'independent contractor'. Reprezentatul firmei mi-a spus ca pentru administratia lor financiara este suficient contractul, si ca eu trebuie sa ma ocup de taxele din Romania. Mi-au spus ca lunar sa le scriu intr-un document cati bani sa primesc si in ce cont sa livreze, ca este suficient pentru ei.
Cum ar trebui sa procedez ? Trebuie sa platesc taxe la statul roman. Dar cum ? Nu am PFA si in contractul respectiv nu apar ca PFA, si nici nu as vrea sa-mi fac PFA.
Pot doar sa declar aceste venituri la Fisc printr-o declaratie ? Sau sa semnez cu firma un contract in romana de prestare servicii si sa-l declar (la fel cum procedeaza proprietarii care isi inchiriaza apartamentele).
Sunt depasit de situatie. :(
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.