avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe venituri din contract SUA \"independent ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe venituri din contract SUA "independent contractor"

Ce taxe trebuie sa plătesc pentru venituri independente cu contract munca în SUA sub titlu de "independent contractor"? Cum declar aceste venituri?
Mentionez ca domiciliul fiscal este in Romania si sunt angajat cu contract perioada nedeterminata in Romania, dar am si un contract in SUA la care fac referire in intrebare.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Sorindinct, utilizator
Cel mai recent răspuns: unutilizator1234 , utilizator 23:26, 11 Iunie 2018
Salut, ai reusit sa afli ceva informatii? Din ce stiu eu pana acum, trebuie completata declaratia unica, la sectia Venituri din activitati independente strainatate. Mai ai alte informatii? Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare
Inca nu am alte informatii. Un prieten care lucreaza la aceeasi firma ca mine si se afla in aceeasi pozitie a ales sa faca un PFA pentru aceste venituri. Daca veniturile sunt sub salariul minim brut atunci se plateste impozit doar 10%.
Da, asa este, insa ce am auzit eu ca nu se poate plati impozitele ca independent contractor daca nu ai personalitate juridica si nu am reusit sa gasesc ceva care sa ma lanureasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari referitoare la declaratia unica unutilizator1234 unutilizator1234 Buna ziua. Am reusit sa imi fac cont pe Spatiu Privat Virtual pe site-ul ANAF, iar acum vreau sa completez Declaratia Unica in format electronic si sa o ... (vezi toată discuția)
Independent contractor razgandeanu1 razgandeanu1 Salutare ! Am primit de curand o oferta sa lucrez de acasa pentru o firma din strainatate (din UE), in contractul care mi l-au oferit eu apar ca ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru carti publicate pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei ... (vezi toată discuția)