avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare contract de vanzare-cumparare

buna ziua. cine poate ataca un contract de vanzare-cumparare? cineva care este direct interesat sau oricine altcineva? de exemplu tatal meu mi-a facut un contract de vanzare-cumparare, fratele meu il poate ataca ca fiind donatie deghizata? dar sotia lui?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:26, 16 August 2013
Contractul de V/C intocmit la notar se prezuma ca indeplineste toate conditiile unei vanzari reale, adica s-a achitat pretul si s-a inmanat bunul cumparat, deci s-a facut translatia de proprietate.
Fratele dvs. va trebui sa dovedeasca faptul ca nu s-a platit pretul, dar deoarece ambele parti vor sustine contrariul, va fi greu de dovedit.
Sotia acestuia nu are nici un drept asupra averii tatalui dvs.
Dacă tatăl trăieşte, fratele va trebui să amîne intenţia de a ataca actul pînă după decesul tatălui.

Soţia fratelui ar putea acţiona doar dacă soţul ei, acceptînd succesiunea după tatăl său, ar deceda înainte de a apuca să invoce gratuitatea actului şi, evident, înainte de a se fi împlinit termenul de prescripţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare -cumparare poate fi atacat?  Dutu Marius Dutu Marius Buna seara, Am o intrebare. Parinti mei vor sa-mi faca acte pe apartamentul in care locuiesc. Intrebarea este : Ce contract trebuie sa fac , ca fratii mei ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare_cumparare cu uzufruct viager bosog bosog Buna ziua. Sotul meu are un frate din prima casatorie a socrului meu , iar la data nasterii sotului,soacra mea nu era casatorita legal cu acesta .Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare sau intretinere ? isav007 isav007 Buna ziua. Tatal meu doreste sa-mi cedeze mie partea lui de mostenire primita in urma succesiuni dupa mama mea. Tinand cont ca mai am frati care nu vor fi ... (vezi toată discuția)