Aș dori să știu dacă trebuie să plătesc taxa de timbru în condițiile în care mașina este pe numele tatălui meu și am făcut un contract de vânzare-cumpărare în timp ce litigiul era pe rol la instanță pentru înmatriculare fără plata taxei. Precizez că mașina era pe numele tatălui meu și în actele din străinătate.
Este valabilă sentința și pentru mine , sau doar pentru persoana care a introdus cererea de chemare în judecată ?
Beneficiarul sentintei (daca este favorabila) este cine a introdus actiunea, adica proprietarul de la acea vreme.
Daca intre timp s-a schimbat proprietarul, iar masina a fost deja inmatriculata pe numele primului proprietar cu scutire de la taxa de poluare, noul proprietar va trebui sa plateasca timbrul de mediu, conform art.4 litera d) din OUG 9/2013.
Art. 4 Obligatia de plata a timbrului intervine o singura data, astfel:
....
d) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat in situatia autovehiculelor pentru care s-a dispus de către instanţe restituirea sau înmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei de poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
Mulțumesc pentru răspuns. Sentința este favorabilă, dar mașina încă nu a fost înmatriculată pe numele primului proprietar, și de asta am o nelămurire, este valabilă și pentru cel de-al doilea proprietar?
Nu,hotararea opereaza strict in favoarea proprietarului care a formulat cererea catre instanta
Urmatorului proprietar ii revine obligatia sa achite taxa,sau poate introduce la randul sau actiune in instanta
Timbru mediu
andreichirutza
Buna ziua.
Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare.
Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)