Va rog mult sa ma ajutati cu ce tb. sa contina dosarul de angajare pentru dulgher in constructii , salariul minim, nr. max ore pe zi(fiind in dom. Constructii)
E valabila adeverinta de med. de familie?
Sunt la inceput si nu-mi pot permite sa-i platesc med. de med muncii.
Dar vreau sa pot respecta cele legale.
nu vreau sa am probleme cu Itm.
Multumiri
Solicitati consultanta in calitate de persoana juridica? Atunci cred ca mai nimerit este sa va adresati direct la ITm care are si astfel de compartimente cu atributii de consultanta. In acest fel sigur nu veti face ceva gresit.Altfel, gasiti pe site-ul acestora sau pe internet in general, continutul unui contract individual de munca pe care sa il adaptati activitatii societatii dvs.
1. Va recomand sa cititi HG nr. 355 din 11/04/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor (publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 332 din 17/05/2007), modificata de HG 1169/2011.
2. Inainte de incheierea CIM se deschide "Dosarul medical" de catre angajator.
3. Angajatorul completeaza "solicitarea pentru examenul medical la angajare" si "fisa de expunere la riscuri profesionale".
4. Candidatul se prezinta cu acest dosar la medicul de medicina muncii care deserveste pe angajator.
5. Medicul de medicina muncii propune examenele medicale, in functie de cerintele postului si, in functie de rezultate, completeaza "fisa de aptitudine" cu care candidatul se prezinta la angajator si apoi semneaza CIM.
6. Conform Legii 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca, si a Normelor de aplicare a ei, costurile legate de efectuarea examenelor medicale inainte de angajare si in timpul desfasurarii activitatii la locul de munca sunt suportate de angajator.
7. Dosarele medicale se procura de la aceeasi sursa de unde se procura si dosarele de SSM (Protectia muncii) si PSI si sunt asemanatoare cu acestea.
8. Din Codul muncii:
Art. 27
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
In Legea ssm nr.319/ 2006 se mentioneaza la atributii angajator,
-art.7 al.(6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
In HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor se mentioneaza:
-art.7 Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Altfel spus, angajatorul plateste examenul medical la angajare si examenul medical periodic pentru lucratori, in baza contractului de prestari servicii medicale pe care firma este obligata prin lege, sa il incheie cu un medic specialist de medicina muncii/ o firma autorizata in acest sens.
Medicina muncii
BiroN.
Cât este de normal ca angajatorul - înainte de angajare - să îmi spună că va trebui să suport cheltuielile de medicina muncii?
Eu încă nu am auzit ... (vezi toată discuția)