avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cerinþe criminalisticã
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cerinþe criminalisticã

Bună seara,

Sunt dornic să ştiu care sunt cerinţele, atribuţiile, dar şi salariul unui criminalist ? Vreau să ştiu dacă defectele de vedere pot pune preţ pe acest job ? Zic asta fiindcă am ochelari, cu dioptrii ce trec de +3 (cum e valoarea maximă în academia de poliţie - un motiv pentru care m-am orientat către criminalistică) şi încep să creez o pasiune pentru acest job. ªtiu că este foarte greu să urmez paşii pentru a ajunge "acolo sus", dar consider că din plăcere şi pasiune ptr. acest job frumos şi interesant voi învăţa tot ce este necesar. :)
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 11:12, 30 August 2013
Angajarea ca expert criminalist oficial la INEC se face conform Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea posturilor vacante de expert criminalist oficial, aprobat prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr 177/C/2008 publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr 122/15.02.2008.

conform
"Art. 6. - Se poate înscrie la concurs persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) cunoaşte limba română, are domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;
b) a absolvit studii superioare de lungă durată, corespunzătoare genului de expertiză pentru care candidează la concurs;
c) nu are antecedente penale sau cazier fiscal;
d) este aptă din punct de vedere medical şi psihologic pentru îndeplinirea calităţii de expert;
e) nu a fost agent sau colaborator al organelor de securitate ca poliţie politica"

in ceea ce priveste salariul uita-te un pic pe declaratiile de avere ale angajatilor. din ce am vazut eu un secretar dactilograf castiga ~1000 lei iar un expert criminalist intre 3000 si 6000. trebuie sa ai in vedere si faptul ca, poate, unii angajati au si 30 de ani vechime in munca. in orice caz salariile par destul de promitatoare.

ai mai multe informatii aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert grafolog monicalirca monicalirca As vrea sa stiu daca exista vreo institutie unde poti studia grafologia si sa fi atesat. Pun aceasta intrebare deoarece pentru a putea deveni expert ... (vezi toată discuția)
Cum ajung in criminalistica , si ce inseamna ,criminalist si procuror criminallist?  Buna am tot incercat sa gasesc raspunsuri intrebarilor dar in zadar,pe mine mar intereseaza foarte mult sa ajung in criminalistica dar nu prea stiu cum sa ma ... (vezi toată discuția)