avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Sugestii şi reclamaţii Consultanti care se recomanda singuri
Discuție deschisă în Sugestii şi reclamaţii

Consultanti care se recomanda singuri

Se pare că un consultant poate să-şi dea singur o recomandare. Am observat întâmplător asta privind paginile de profil ale câtorva consultanţi. Cred că e ceva neregulă aici - altfel, de ce n-ar fi permis, de pildă, ca un utilizator obişnuit să-şi acorde singur voturi pentru propriile mesaje postate?

De curiozitate, puteţi afişa o listă cu acei consultanţi care s-au votat singuri (probabil, mărindu-şi incorect şi "rating"-ul)? :coffee:
Cel mai recent răspuns: ContSters78406 , utilizator 14:39, 20 Aprilie 2009
Am atras si eu atentia unuia dintre moderatori, pe aceasta problema. se pare ca este permis sa te recomanzi singur, o singura data. :D Am observat insa ca altii au recomandari de la useri ce nu posteaza niciodata un mesaj. Este probabil o alta modalitate de a te vota singur si de a fi mereu in top. Mie mi se pare imoral, dar fiecare are propriile principii dupa care isi ghideaza viata, inclusiv comportamentul pe un astfel de forum.
Brom a scris:

Am atras si eu atentia unuia dintre moderatori, pe aceasta problema. se pare ca este permis sa te recomanzi singur, o singura data. :D Am observat insa ca altii au recomandari de la useri ce nu posteaza niciodata un mesaj.

Am vrut zilele trecute sa recomand doi consultanti pe care-i mai recomandasem si am constatat ca nici acest lucru nu este permis decat o singura data. In schimb, pot sa ma recomand pe mine. :thumbdown:

In privinta recomandarilor din partea unor useri care nu posteaza niciun mesaj, am avut si eu asemenea recomandari si m-am intrebat de ce pana intr-o zi cand am raspuns cuiva care-mi scrisese direct pe adresa de e-mail, fara sa-si foloseasca numele. Dupa aceea am vazut ca ma recomandase.
Se intampla uneori, asa e. Dar cand acelorasi useri li se intampla zilnic de mai multe ori asta, nu cred ca mai este o intamplare.
Scuze ca intervin tarziu in discutie. :)
Hai sa va povestesc cum stau lucrurile din punctul nostru de vedere. Am identificat pana acum vreo 10 metode prin care unii incearca sa fure la rating. Unele dintre ele suint cele descrise de voi mai sus.

In ultimele saptamani, am eliminat vreo 5 cauze de frauda (motiv pentru care unii consultanti au si cazut drastic in top). Urmarim si restul problemelor, numai ca am preferat sa eliminam gradual cauzele respective, pentru ca in unele situatii nu facem rau doar consultantilor care practica frauda, ci si altor consultanti.

E adevarat ce spuneti legat de userii care recomanda, desi n-au niciun mesaj scris in forum. Asa am gandit si noi initial. Dar, dupa mai multe saptamani de analiza, am aflat ca o parte insemnata a userilor din forum isi gasesc raspunsul la intrebarile cautate printre discutiile deja existente la momentul la care se inscriu in forum. Noi ii numim utilizatori pasivi, care doar citesc ce se scrie, fara sa participe la discutii. Am considerat ca este lipsit de logica sa le luam dreptul de a recomanda un consultant sau altul. Oricum, problema este sub o supraveghere continua.

Apoi, in privinta autorecomandarilor, e adevarat. Te poti recomanda singur. Pentru multi consultanti insa, e modul in care prind gustul forumului. Vad ca recomandarea respectiva creste rating-ul si ulterior incearca sa obtina si alte recomandari.

Ne gandim sa introducem un sistem in care sa poti recomanda pe cineva pe care l-ai mai recomandat o data, dar dupa un interval de timp (o saptamana, o luna, etc). Probabil ca o sa facem acest lucru. Inca mai punem in balanta partea negativa a acestei decizii. Si efectele negative sunt, din pacate, mult mai multe decat cele pozitive.

Stiu ca nu ne-a acuzat nimeni si nu vreau sa ma scuz. Dar noi chiar incercam sa tinem sistemul cat mai curat si cat mai onest. Pentru ca onestitatea e singurul lucru care ajuta acest forum sa creasca.

O seara placuta. Si scuze inca o data ca intervin tarziu.
Cand m-am inscris pe forum am incercat sa vad cum merge cu recomandarea si m-am recomandat pe mine. Nu stiu daca mai merge sa ma recomand a doua oara.
Dar cand am vrut sa recomand pe cineva pe care am uitat ca l-am mai recomandat, nu mi-a primit recomandarea.
Rating-ul are un efect mai mult moral. Am avut si rating mic si tot am fost solicitat.

Alte discuții în legătură

Sugestie" rating recomandari ContSters87904 ContSters87904 Ma gandeam sa facem asa cum exista un rating de popularitate sub care sunt afisate un nr de aplauze si un buton langa el sau pe profilul de consultant, unde ... (vezi toată discuția)
Noutati: profil utilizator, nivel de popularitate si aplauze Alin Popescu Alin Popescu Pentru inceput, trebuie sa specificam foarte clar faptul ca doar utilizatorii care au contul activ (au confirmat adresa de email asociata contului) beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Sugestie: renunþarea la sistemul de notare a activitãþii consultanþilor care doresc aceasta (renunþarea la rating) Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Vă rog frumos să aveţi în vedere, în viitor, crearea posibilităţii de renunţare la rating pentru consultanţii care doresc aceasta. Motivele, pe ... (vezi toată discuția)