avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala grava
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala grava

Buna ziua ! In data de 17.08.2013 mergeam la magazinul din cartier,unde l-am vazut pe un prieten de al meu certandu-se cu inca 3 baieti . M-am dus la ei si le-am explicat frumos ca nu este nevoie de violenta si ca se poate rezolva si pe cale pasnica. Cei 3 baieti mi-au dat dreptate , am dat mana si au plecat. La scurt timp cand m-am intors de la magazin sa ma duc acasa,cei 3 baieti au revenit cu inca 6 baieti si m-au batut. Mi-au dat cu batele de baseball in cap,cu sticle de bere,m-au taiat pe brate si mi-au spart nasul. pe scalp am o taietura de aproximativ 4-5 cm. Am fost la Politie si am depus plangere . Vreau sa ma duc luni la IML sa scot un certificat constator. Care sunt pasii pe care trebuie sa le urmez? Cei de la Politie sincer pareau super nepasatori... Sa ma duc sa depun plangere si la Parchet? Cu certificatul de la IML ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: TincaToniF90 , utilizator 00:31, 28 August 2013
da clar. mergi la parchet!
Nu mai este nevoie sa te duci la parchet pentru ca reclamatia ta va purta un numar unic de la parchetul competent. Pentru ca am vazut multe asemenea situatii te sfatuiesc sa te intelegi cu ei iar intelegerea voastra sa se faca la mediator. In acest fel veti rezolva pe deplin problema pentru ca art.184 C.pen, unde se incadreaza fapta lor, este o infractiune unde actiunea penala se pune in miscare la plangere prealabila si astfel este pe deplin supusa medierii. In acest fel nu va mai fi nevoie sa stati luni si ani in sir pe la politie parchet si instante. Un alt lucru important este ca vei ramane in relatii bune cu ei. Fa asa si va fi bine.
Nu se poate discuta cu ei pentru ca se drogheaza,sunt consumatori de etnobotanice si alcool. In felul acela ma risc sa ma bata inca o data si nu merita. Nu este vorba de timpul pierdut,este vorba ca nu se poate sa ia pe oricine asa la bataie in acest fel. Parerea mea este ca asa ceva este inadmisibil. Oricum,ma gandesc ca cu un dosar penal tot se vor alege,oricum ma voi constitui si parte civila intr-un proces.
Totusi incearca pentru ca orice conflict poate fi solutionat. Daca crezi ca nu e posibil, atunci va trebui sa duci la organul de cercetare penala certificatul medico-legal, dupa care vor incepe audierile si este posibil sa-ti ceara ei impacarea in aceasta faza. Te sfatuiesc sa fi atent sa nu amplificati conflictul ci sa-l dazamorsati pe cat este posibil. Sigur politia nu este impresionata de situatia ta pentru ca asemenea reclamatii se inregistreaza zilnic si nici nu se vor grabi prea tare sa dea o anumita solutie. Daca doresti grabirea cercetarilor te sfatuiesc sa te duci in audienta la comandantul unitatii de politie si sa-i spui motivele pentru care doresti acest lucru intr-un memoriu. Cand duci certificatul sa soliciti si numarul unic de inregistrare si vei face referire la acest numar in memoriu.
Am inteles,multumesc pentru sfaturi Roca

Alte discuții în legătură

Am fost lovit- cum procedez ? Raul2012 Raul2012 Am fost batut de un tigan si ma doare urechea si ochiu mie umflat. Mia dat o palma si un pumn in ochi. Am dat declaratie dimineata ma duc sa fac plangere, ca ... (vezi toată discuția)
Declaratie la pol jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua : asavea si eu o intrebare :daca 4 persoane au avut un conflict (bataie) cu o persoana ,iar aceasta a depus plangere la pol. Acum cele 4 persoane ... (vezi toată discuția)
Accident auto - plangere parte vatamata, consecinte assaker assaker in urma cu 2 zile am facut un accident.Eram cu 2 prieteni in masina,am pierdut controlul masinii fiind carosabilul ud.si am intrat intr.un parapet de ... (vezi toată discuția)