Buna ziua ! In data de 17.08.2013 mergeam la magazinul din cartier,unde l-am vazut pe un prieten de al meu certandu-se cu inca 3 baieti . M-am dus la ei si le-am explicat frumos ca nu este nevoie de violenta si ca se poate rezolva si pe cale pasnica. Cei 3 baieti mi-au dat dreptate , am dat mana si au plecat. La scurt timp cand m-am intors de la magazin sa ma duc acasa,cei 3 baieti au revenit cu inca 6 baieti si m-au batut. Mi-au dat cu batele de baseball in cap,cu sticle de bere,m-au taiat pe brate si mi-au spart nasul. pe scalp am o taietura de aproximativ 4-5 cm. Am fost la Politie si am depus plangere . Vreau sa ma duc luni la IML sa scot un certificat constator. Care sunt pasii pe care trebuie sa le urmez? Cei de la Politie sincer pareau super nepasatori... Sa ma duc sa depun plangere si la Parchet? Cu certificatul de la IML ? Multumesc!
Fapta lor nu se incadreaza in nici un caz la art.184 c.p. dar asta are mai putina importanta, daca ati depus plangerea la politie este suficent, acestia vor trimite lucrarea la Parchet in vederea obtinerii numarului unic nu trebuie sa faceti dvs cerere in acest sens, pastrati toate documentele , chitantele cu cheltuieli pricinuite cu aceasta ocazie, va puteti constituii parte civila si sa solicitati daune materiale si morale, este bine sa aveti ceva martori care sa confirme varianta dvs.
Asta va fi incadrarea.
ART. 181 Vătămarea corporală
(1) Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
#M11
(1^1) Fapta prevăzută la alin. 1 săvârşită asupra membrilor familiei se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(3) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
#M21
Da,respectivii au fost arestati pentru 24 de ore iar acum au primit mandat pe 29 de zile . Intre timp au mai facut 2 fapte similare,si respectivele victime au depus plangere la Parchet cu certificat IML.