1. Va recomand sa cititi HG nr. 355 din 11/04/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor (publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 332 din 17/05/2007), modificata de HG 1169/2011.
2. Inainte de incheierea CIM se deschide "Dosarul medical" de catre angajator.
3. Angajatorul completeaza "solicitarea pentru examenul medical la angajare" si "fisa de expunere la riscuri profesionale".
4. Candidatul se prezinta cu acest dosar la medicul de medicina muncii care deserveste pe angajator.
5. Medicul de medicina muncii propune examenele medicale, in functie de cerintele postului si, in functie de rezultate, completeaza "fisa de aptitudine" cu care candidatul se prezinta la angajator si apoi semneaza CIM.
6. Conform Legii 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca, si a Normelor de aplicare a ei, costurile legate de efectuarea examenelor medicale inainte de angajare si in timpul desfasurarii activitatii la locul de munca sunt suportate de angajator.
7. - Medicul de medicina muncii poate solicita de la medicul de familie o adeverinta cu bolile cronice sau alte boli ale persoanei in cauza.
- Medicul de familie nu are calitatea sa se pronunte daca o persoana este sau nu apta pentru un anumit loc de munca
ci doar daca este apta pentru munca in general.
Interventie moderator:
:rtfm:
adolfinapop a scris:
Este suficient sa mearga la medicul de familie pentru eliberarea adeverintei medicale din care sa reiasa ca viitorul angajat este apt de munca.
Cand mai dati un asemenea raspuns ar fi bine sa spuneti si temeiul legal.