avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Aviz medical pentru siguranta circulatiei
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Aviz medical pentru siguranta circulatiei

La multi ani,
Cunosc H.G. nr 355/ 11.04.2007 si stiu ca angajatorul este obligat sa suporte costurile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice impuse de lege dar firma la care lucrez ma obliga sa merg si sa fac toate analizele la un cabinet particular avizat de Ministerul Transporturilor si sa le platesc.
Separat,merg si mai realizez acelasi examen medical(mai putin strict,fara analize de sange si urina) la un spital anume pe care de data aceasta nu trebuie sa il abonez.
De la cabinetul privat obtin un Aviz medical pentru siguranta circulatiei.Fara acest aviz cei de la Spital imi spun ca Medicina Muncii nu este valabila.
Intrebarea mea concreta este:angajatorul trebuie sa imi plateasca si acest Aviz de la cabinetul privat sau doar cel de la spital?
Stiu ca Medicina Muncii este obligatorie in orice intreprindere,firma,etc dar noi,ca soferi suntem obligati ,anual ,sa efectuam si sa obtinem acest aviz fara de care firma nu ne permite sa plecam in cursa.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:11, 2 Ianuarie 2016
Toate costurile legate de examinarea medicala periodica sunt in sarcina angajatorului. Mai multe informatii gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Aptitudinea/ inaptitudinea in munca se stabileste de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art.16 (6) Medicul specialist de medicina muncii, in baza fisei de solicitare a examenului medical la angajare, fisei de identificare a factorilor de risc profesional, dosarului medical si a examenelor medicale efectuate, completeaza fisa de aptitudine cu concluzia examenului medical la angajare: apt, apt conditionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.
-art. 17 Fisa de aptitudine care finalizeaza examenul medical la angajarea in munca se completeaza numai de catre medicul de medicina muncii, in doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.
-art. 22 Examenul medical periodic cuprinde urmatoarele:
e) finalizarea concluziei prin completarea fisei de aptitudine, conform modelului prevazut în anexa nr. 5, de catre medicul specialist de medicina muncii, în doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.
f) la indicatia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilitatilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde investigatii si/ sau
examene medicale de specialitate suplimentare celor prevazute in Anexa nr. 1.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2016
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosarul de protectia muncii Ligiapetcu Ligiapetcu Se stipulează in vreo lege ca medicul de medicina muncii e obligat să semneze si dosarul de protectia muncii după efectuarea controlului medical?Si daca da, ... (vezi toată discuția)
Condiționare fișă medicală dors dors Bună ziua, lucrez într-o instituție. S-a făcut controlul medical periodic (anual), dar d-na doctor de la firma contractată pentru acest serviciu îmi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. este corect ca fisa de aptitudine sa fie parafata ... cris.borcan cris.borcan Buna ziua. Este corect ca fisa de aptitudine sa fie parafata și semnata \"în sistem\" cu parafa și semnatura scanate, nu în original, nu cu semnatura ... (vezi toată discuția)