avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren,care sunt pasi(demersurile) de urmat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren,care sunt pasi(demersurile) de urmat pentru a intra in posesie?

Mi-as dori sa cumpar un teren extravilan in apropierea Bucurestiului,dar nu stiu efectiv care sunt pasi de urmat pentru a-l cumpara.Sper ca intrebarea mea nu este stupida.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mirela Dorina Bogatu , Expert judiciar 23:06, 21 Martie 2009
Faceti drumul pana la vanzator, apoi pana la banca si in cele din urma la notar sa incheiati contractul de vanzare cumparare. Cam astia ar fi pasii.
Ar fi bine sa cereti notarului sa verifice titul de proprietate, in cazul in care nu va permieti un avocat care sa faca asta.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
ContSters42249, utilizator
Merci de raspuns.Cu vanzatorul m-am inteles,totusi intreb:Nu pot face actul de vanzare-cumparare direct cu un avocat?
Care ar fi taxele percepute de avocat,fata de cele percepute de notar?Sau nu se pot face la avocat?!
Nu se pot face de catre avocat, doar un notar poate autentifica o astfel de vanzare-cumparare. Onorariul depinde de fiecare notar, iar taxele depind de valoarea imobilului.
la un avocat se poate incheia un antecontract de vanzare cumparare cu data certa, dupa care se urmeaza procedura fie prin instanta de judecata fie prin notariat dupa intocmirea cartii funciare.
Inteleg ca de multe ori valoarea reala a tranzactie de vanzare nu este trecuta efectiv in contractul de vanzare pentru ca taxele notariale sa fie mai mici,asa este?Este o procedura buna?

Alte discuții în legătură

Teren vandut de 2 ori Ginasoare Ginasoare Am cumparat un teren extravilan prin hotarare judecatoreasca , la judecatorie mi sa cerut sa depun certificat de sarcini de la Cadastru si Publicitate ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar un teren. cum verific daca acesta este intravilan sau extravilan? trinity2012 trinity2012 Buna ziua, As dori sa primesc, va rog, mai multe lamuriri in legatura cu rezolvarea urmatoarei situatii: Doresc sa cumpar un teren intr-o localitate din ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)