Am cumparat un teren extravilan prin hotarare judecatoreasca , la judecatorie mi sa cerut sa depun certificat de sarcini de la Cadastru si Publicitate Imobiliara, in acest certificat era specificat ca nu exista drepturi reale sau sarcini care sa greveze imobilul cumparat ( deci nu exista precizata o alta tranzactie anterioara pe acelasi teren , propietar era cel care mi-a vandut terenul)
Aceasta hotarare am depus-o la Cadastru Si Publicitate imobiliara si am primit inscrierea in Registrul Digital de Transcriptiuni si Inscriptiuni Imobiliare.
Cand am solicitata la Primarie inregistrarea in evidenta fiscala a imobilului am primit o negare fiindca la Primarie exista un alt contract de Vanzare-Cumparare anterior facut la notar prin mandatar pe acelasi imobil.
Precizez ca cumparatorul anterior nu a depus actele la Cadastru si Publicitate Imobiliara cum era precizat in sectiunea obligatii ale cumparatorului in actul de V-C notar ceace a dus la vanzarea de 2 ori a celuasi teren de primul propietar.
As dori sa stiu daca pot ramane cu terenul ( conform Legii 7/1996 a Cadastrului si Publicitate imobiliara propietar e cel care face inscrierea in aceasta evidenta).
Daca hotararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila Primaria nu poate sa va impiedice dreptul la proprietate, sau sa va conditioneze eliberarea unui document de orice natura cu privire la terenul obtinut in instanta.
Vanzatorul poate fi cercetat penal pentru fals in inscrisuri daca a mai semnat si alt document de instrainare privind aceeasi proprietate.
Din pacate la solicitarea mea de inregistrare in evidenta fiscala a respectivului teren, Primaria nu a dorit sa faca aceasta operatie fiindca avea Contractul anterior facut la notar cu prin mandatar(2009) pe acelasi Imobil cu data anterioara hotararii mele judecatoresti(2013).
Precizez ca in cartea funciara m-am inscris eu cu hotararea judecatoreasca si anterior era trecut propietarul care a vandut de 2 ori.
Cum pot trece acest teren si la Primarie in propietatea mea fiindca mi se refuza acest drept.
In contractul facut la notar noul proprietar era obligat sa faca toate demersurile necesare pt.a-l inscrie la cadastru si publicitate imobiliara, dar nu a facut acest lucru si nu figura ca si propietar in CF si de aici a creeat posibilitatea de a fi vand inca o data.
In 2009, dupa vanzare, actele plecau direct de la notar la OCPI. De asemeni, inaintea vanzarii, notarul solicita un extras de autentificare din cartea funciara care, in urma eliberarii acestuia, se blocheaza pana la inregistrarea tranzactiei. In concluzie, nu inteleg cum a fost posibila a doua vanzare?!
In contractul la notar una dintre obligatiile cumparatorului era sa faca toate demersurile pt.inregistrare la OCPI. Ceace el nu a facut si de aici nu apararea terenul tranzactionat.
Fara cadastru si inscriere in cartea funciara nu se poate incheia act de vanzare cumparare autentic.
Cu siguranta exista pentru acel teren deschise 2 carti funciare, in 2009 si in 2013 care au permis vanzarea de doua ori a terenului !!!!
Am intalnit un caz identic ! Acest fapt se poate intampla la terenurile extravilane intrucat exista in regulamentul de intocmirea a documentatiei cadastrale la extravilane o mentiune ce se trece in documentatie :imobil fara localizare certa !
Adica proprietarul poate arata cu aproximatie locul unde se afla terenul.
Problema este a cartii funciare care nu a identificat dupa sola si parcela imobilul impiedicand astfel deschiderea unei noi carti funciare pentru acelasi teren, fapt ce a dus la vanzarea terenului de doua ori.
Si, desigur vina este a proprietarului care a vandut de 2 ori, prima data chiar si prin mandatar.
2 cf teren si casa
bia66
Buna ziua!Am un teren proprietate si o casa consruita pe acel teren insa am 2 cf-uri unul pe casa si altul pe taren;imi spuneti va rog frumos daca trebuie ... (vezi toată discuția)