avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire !?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire !?

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu multe nelmuriri
tata a murit acum 10 ani, iar mama era divortata de el la vremea respectiva de 8 ani ,iar in urma divortului tata a lasat casa mamei si el a plecat din casa ,in acea casa am locuit eu sora si mama,eu m-am casatorit si am plecat la casa mea si in casa parinteasca a ramas sora si mama in urma cu 3 ani s-a casatorit si sora mea iar "sotul " surorii mele cumnatul meu a determinat-o pe mama cu promisiuni sa-i treaca casa mamei pe numele lui inainte ca ei 2 sa scoata actelele de casatorie si fara sa ma intrebe si pe mine,si in momentul de fata casa este trecuta prin vanzare -cumparare pe numele cumnatului meu atat.,dar inainte ca mama sa-i vanda lui nu trebuia facuta dezbaterea mostenirii sa fiu si eu intrebata?
Cum a facut notara acea vanzare?Este legal ceea ce s-a facut?El (cumnatul) a proofitat de naivitatea mamei ca este de la tara si batrana si consider ca s-a facut o ilegalitate ,va rog sa -mi spuneti pot face ceva sa anulez acel act ?sa-mi obtin si eu drepturile? in speranta ca voi primi un raspuns prin care sa-mi obtin si eu dreptul meu ,va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:54, 20 August 2013
Daca imobilul era bun comun al parintilor (dobandit in timpul casatoriei) atunci mama dvs nu putea instraina in mod valabil intreg imobilul, neavand un drept de proprietate constatat prin acte asupra a 100% din acesta. Trebuia mai inainte facuta succesiunea. Din acest punct de vedere poate fi atacat acel act, desi e de mirare cum a incheiat notarul actul.

Daca insa este vorba de un bun propriu al mamei (eventual o mostenire de la parintii ei) atunci mama putea dispune de bun in timpul vietii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face ceva? josephx90 josephx90 Buna! Am sa trec direct la subiect,pe vremea comunismului bunicul meu a avut mai multe case si din aceasta cauza a trecut o casa pe o sora mamei vitrege a ... (vezi toată discuția)
apartamentul va putea fi supus taxei de succesiune eloria eloria Parintii au avut repartizat un apartament de 3 camere in 1987, in contractul de inchiriere figurand: mama,tata, fiica mare EU si sora. Dupa ... (vezi toată discuția)
Testament si mostenire Incerc sa fiu cat mai succinta. Mama detine un apartment, a facut testament unui nepot de al ei (varul meu) acum cativa nai. Acum ii pare rau si vrea sa imi ... (vezi toată discuția)