avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta somaj ANAF
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta somaj ANAF

Buna ziua,.urmeaza sa raman in somaj de la actualul loc de munca.de asemenea detin un pfa pe care nu mai am venituri de mai bine de un an de zile dar am restante la plata impozitului pentru acesta,si nu am reusit sa il inchid.Intrebarea mea ar fii:pot obtine adeverinta de la Anaf din care sa reiese ca nu am nici un venit,pentru a beneficia de somaj,daca mai am inca datorii pentru pfa,sau sunt obligata sa platesc sumele restante?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:41, 20 August 2013
1. In actele eliberate de organele financiar teritoriale trebuie sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.

2. - De aici reiese ca plata impozitului restant nu are legatura cu indemnizatia de somaj.
- Nu exista prevedere legala conform careia Adm. fiscala sa nu va elibereze adeverinta pentru somaj din cauza neplatii unor impozite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii ref . conditii incadrare somaj siven01 siven01 Buna ziua , As vrea sa stiu ( preferabil din experinta unei persoane care a trecut prin acesta situatie) daca pot beneficia de somaj ,in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent medicina libra_y2005 libra_y2005 Ce documente sunt necesare obtinere ajutorului de somaj pentru absolvent medicina, promotia 2014, care nu a promovat rezidentiatul ? Multumesc (vezi toată discuția)
Dosar somaj cboboc cboboc ce acte trebuie pentru alcatuirea dosarului de somaj pentru absolventii de liceu cu bacalaureat (vezi toată discuția)