avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor fals/conducere fara permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor fals/conducere fara permis

In cazul cercetarii infractiunii de conducere fara permis iar politia are martorul ideal care sustine aceasta fapta in declaratia lui pot cere alt martor?Sunt cercetat penal pentru o fapta de acum cativa ani ,eu impingeam de o motoreta pe marginea drumului cand am fost oprit d politie.politistii au spus martorului ca e mai bine sa spuna ca am condus bla bla de la pana acolo etc povesti d genul (total neadevarat).Alt martor care a vazut treaba nu a fost luat in calcul.pot cere sa vin cu acel martor?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:40, 20 August 2013
Puteti prezenta orice probe si chema pe oricine drept martor care va poate ajuta in demonstrarea nevinovatiei.
pai si ce martor se va lua in calcul?cum voi demonstra ca sunt nevinovat?eu am declarat ca nu e asa....martorul politiei spune contrariu....mai a vazut cineva faza care mi a zis ca daca e ceva il pot chema ca el spune adevarul.vor fi doua declaratii a mea si a martorului corect impotriva martorlui (militiei)....cum va fi solutionat?
Rolul procurorului si al judecatorului in cazul ajungerii trimiterii dosarului in instanta este tocmai acela de a a discerne care marturii sunt adevarate si care nu.
Daca o luam doar strict matematic ar fi 2-1 in favoarea dumneavoastra.:)
fapta buna a martorului care vrea sa spuna adevarul daca va fi considerata neadevarat?nu as vrea sa intre in belele cineva nevinovat...la sistemul din romania...faci o fapta buna si te arde.Se poate intampla ceva martorului care spune adevarul contrar ?pe ce baze se face diferenta ?
Metoda de analiza a declaratiilor martorilor o stabileste procurorul.
Teoretic, o alta metoda de depistare a adevarului este si cu ajutorul poligrafului (detectorul de minciuni).
Un martor care spune adevarul nu are de ce sa ii fie teama.

Alte discuții în legătură

Detectorul de minciuni ContSters212534 ContSters212534 Am auzit multe despre el dar vreau sa va intreb, totusi, in cazul in care el este solicitat de catre politie - merita efectuat ?, chiar daca esti complet ... (vezi toată discuția)
Condamnat nevinovat FlorinDatcu FlorinDatcu Buna ziua.Am fost condamnat la 4 ani cu executare nevinovat,fara sa cunosc persoanele implicate in dosar,doar pentru ca ma uraste atat de tare cel care zice ca ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)