In cazul cercetarii infractiunii de conducere fara permis iar politia are martorul ideal care sustine aceasta fapta in declaratia lui pot cere alt martor?Sunt cercetat penal pentru o fapta de acum cativa ani ,eu impingeam de o motoreta pe marginea drumului cand am fost oprit d politie.politistii au spus martorului ca e mai bine sa spuna ca am condus bla bla de la pana acolo etc povesti d genul (total neadevarat).Alt martor care a vazut treaba nu a fost luat in calcul.pot cere sa vin cu acel martor?
pai si ce martor se va lua in calcul?cum voi demonstra ca sunt nevinovat?eu am declarat ca nu e asa....martorul politiei spune contrariu....mai a vazut cineva faza care mi a zis ca daca e ceva il pot chema ca el spune adevarul.vor fi doua declaratii a mea si a martorului corect impotriva martorlui (militiei)....cum va fi solutionat?
Rolul procurorului si al judecatorului in cazul ajungerii trimiterii dosarului in instanta este tocmai acela de a a discerne care marturii sunt adevarate si care nu.
Daca o luam doar strict matematic ar fi 2-1 in favoarea dumneavoastra.:)
fapta buna a martorului care vrea sa spuna adevarul daca va fi considerata neadevarat?nu as vrea sa intre in belele cineva nevinovat...la sistemul din romania...faci o fapta buna si te arde.Se poate intampla ceva martorului care spune adevarul contrar ?pe ce baze se face diferenta ?
Metoda de analiza a declaratiilor martorilor o stabileste procurorul.
Teoretic, o alta metoda de depistare a adevarului este si cu ajutorul poligrafului (detectorul de minciuni).
Un martor care spune adevarul nu are de ce sa ii fie teama.