Va multumesc de raspuns, dar am o nelamurire cu privire la locul fizic unde se presteaza activitatea mea la momentul revenirii la servici daca firma isi are sediu in alt oras decat in cel in care am lucrat eu? Firma fiind din TM si avand punct de lucru deschis in CS la momentul ramanerii in CCC.In acesasta situatie sunt obligata sa merg in TM pe perioada preavizului?Directoarea nu ma are la "ranza". As dori sa stiu ce drepturi am daca trebuie sa plec in TM. (cazare, diurna ca sunt detasata de la locul de resedinta)
1. Potrivit art.10 alin.2 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.
2. Asadar, dvs aveti dreptul sa reveniti la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului dvs de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.
In cazul in care s-a desfiintat locul dvs de munca , angajatorul va trebui, mai intai, sa va ofere un alt loc de munca echivalent ....
3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.
4. Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.
Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.
Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.
5. Daca sunteti detasata, atunci salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
6. Preavizul se va efectua la locul de munca prevazut in c.i.m.
1. Angajatorul va poate da in scris ca pe perioada preavizului puteti sa stati acasa si sa fiti pontata si platita.
2. Nu sunteti obligata ca pe perioada preavizului sa mergeti la alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca (CIM).
3. Pentru a schimba locul de munca trebuie facut un act aditional la CIM, act pe care trebuie sa-l semnati si dvs. daca sunteti de acord.