avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Statistica sau alte interese?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Statistica sau alte interese?

De aproximativ 1 an, lunar ne viziteaza o anume doamna Adina.
Doamna Adina este interesata de intreprinderea individuala a tatalui meu inclusiv cati mp are magazinul ce produse se vand cel mai bine..etc. Mentionez faptul ca desi nu s-a legitimat cu nimic de ex CI sau legitimatie sau vre-un mandat..ea zice ca vine din partea unui producator sau distribuitor si ca trebuie sa scaneze anumite produse care le au parintii in gestiune in special ciocolata,cafeaua si detergentii.
Mi se pare suspect faptul ca doamna Adina zice ca face un recesamant sau un fel de statistica a produselor si ca ne viziteaza lunar sa scaneze produsele mai sus mentionate pe cand la alte magazine nici nu s-a pomenit de asa ceva.
Intrebarea e : Ce anume urmareste si ce drept are sa verifice magazinul ..si mai exact pentru cine lucreaza aceasta doamna?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:59, 20 August 2013
Presupun ca atunci cand a mers prima data,s-a prezentat ( Adina X ) si a spus ce institutie reprezinta.Personal,nu am mai auzit de asemenea practici.Lamuriti problema,intrebati-o pur si simplu,desi ma mir ca ati lasat sa treaca un an...
Conform Legii 226 / 2009 organizării şi funcţionării statisticii oficiale în România:

(1) Datele pot fi colectate direct de la furnizorii de date prin:
a) poştă;
b) internet;
c) telefon;
d) interviuri faţă în faţă, prin intermediul operatorilor statistici special acreditaţi în acest scop;
e) alte mijloace de comunicare directă între furnizorii de date şi producătorii de statistici oficiale.


Deci eventual sunati la Directia de statistica judeteana sa vedeti daca aceasta persoana e acreditata. Nu cred ca aceasta persoana lucreaza la INS, ci mai degraba la o societate privata care colecteaza date statistice, si daca nu aveti vreo obligatie contractuala sa furnizati astfel de date, nu ar mai trebui sa o mai lasati.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligata o firma sa raspunda la solicitarile de la statistica? Mimi21 Mimi21 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea chestiune: firma la care lucrez primeste tot felul de solicitari de la centrul national de statistica, lunare, ... (vezi toată discuția)
Raportare la institutul national de statistica flori9 flori9 Buna ziua, se poate sa-mi spuna cineva ce presupune aceasta raportare lunara la INS? Ce date se transmit si cum? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Obligativitatea completarii formularelor statistice marilenam marilenam Buna ziua, Ce prevede legislatia in vigoare in legatura cu obligativitatea companiilor de a completa si transmite catre Directia Regionala de Statistica ... (vezi toată discuția)