avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru intrari-iesiri distrus
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru intrari-iesiri distrus

Buna ziua,

Exista urmatoarea situatie.

PFA are registrul Intrari-Iesiri distrus (ars mai precis).

Ce se intampla mai departe si cum se poate proceda mai departe ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bogdansbg , utilizator 18:55, 21 August 2013
Trebuie sa-l reconstituiti.
Potrivit prevederilor art 26 din legea 81/1991 a contabilitatii, in caz de pierdere, sustragere sau distrugere a documentelor financiar-contabile se vor lua masuri de reconstituire a acestora, potrivit reglementarilor emise in acest sens, in termen de maximum 30 de zile de la constatare, iar in caz de forta majora, in termen de 90 de zile de la constatarea incetarii acesteia.
[ link extern ]

Reglementarile privind reconstituirea le gasiti in normele metodologice privind organizarea si conducerea evidentei contabile ale OMFP 1040/2004,, punctele 21-28
[ link extern ]
Multumesc pentru raspunsul prompt.

Daca nu se poate reconstitui, ce se intampla efectiv si concret?

Multumesc.
In cazul unui control puteti fi sanctionat cu amenda contraventionala potrivit art. 41,pct. 2, lit b) si
art. 42, al. (1) din legea 81/1991(legea contabilitatii)
Va multumesc mult, conteaza enorm o minte priceputa cand se formuleaza raspunsurile.

Sper sa fie util si altora ce am discutat aici.

#pfa, #registru, #registruintrariiesiri, #acte, #actedistruse, #reconstituire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre fiscale lipsa crystyna2000 crystyna2000 in urma unei neintelegeri u firma care se ocupa de evidenta contabila,contractul s-a incheiat( perioada contracuala 4 ani), insa aceasta refuza predarea ... (vezi toată discuția)
Pierdut acte contabile Ssiennas Ssiennas Buna ziua, Am o societate care nu presteaza activitate, dar nici nu este suspendata. Din societate am remarcat ca s-au pierdut actele contabile din ... (vezi toată discuția)
Acte distruse emma08 emma08 daca din motive independente de mine actele contabile ale unei firme au fost distruse , cui trebuie sa anunt acest lucru si ce pot face ? nu am nici o ... (vezi toată discuția)