avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Act normativ care nu a respectat prevederile Legii 52 ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Act normativ care nu a respectat prevederile Legii 52 din 2003 privind transparenta decizionala

O autoritate publica centrala a propus si Guvernul a aprobat un proiect de HG care a fost afisat pe site-ul institutiei cu 4 zile inainte de aprobarea in sedinta de guvern, incalcandu-se prevederile Legii 52 din 2003 privind transparenta decizionala, care prevede obligatia afisarii proiectului de HG si notei de fundamentare/expunere de motive la sediul institutiei, pe site-ul propriu si in mass-media centrala sau locala inclusiv termenul, locul si modalitatea de formulare a unor eventuale observatii/propuneri/sugestii.
HGul respectiv va sta la baza concedierii unor oameni. Poate fi suspendat si apoi anulat HGul respectiv in instanta de contencios administrativ a Curtii de Apel pentru nerespectarea prevederilor acestei legi?
Cel mai recent răspuns: Valentin Geapana , Avocat 12:28, 21 August 2013
Daca efectele HG sunt unele proaste, merita incercata suspendarea inclusiv pentru incalcarea transparentei decizionale. Poate gasiti si alte motive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp sunt supuse dezbaterii publice o hotarare de guvern, o lege? danmarianpopescu danmarianpopescu Care este perioada minima de timp de la publicarea pe site a unei \"hotarari de guvern pentru dezbatere publica\" pana la discutarea si aprobarea in guvern. (vezi toată discuția)
Plan urbanistic de detaliu rrodica rrodica Se poate ataca in contencios administrativ un plan urbanistic de detaliu, care in acest moment este doar la faza de plan, afisat pe site primarie, adica inca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere publica - termen limita cristi6789 cristi6789 buna seara as dori sa mi spuneti daca exista un termen minim in care un proiect de act normativ se tine in dezbatere publica. va multumesc (vezi toată discuția)