avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 30 de ani de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

30 de ani de mostenire

Va rog frumos sa ma ajutati sa rezolv o problema de mostenire.
Sunt unicul copil al tatalui meu care a murit.Tata a mostenit impreuna cu un frate de al lui o casa si un teren.Exista un certificat de mostenire de la bunici care pe data de 15 ian 2014 face 30 de ani.Am doua intrebari?
1. Ce acte trebuie facute pentru obtinerea actului de proprietate , stiu ca se numeste iesirea din indiviziune la notar sau pe cale judecatoreasca,dar nu am intabulare ce trebuie facut pentru asta si care e procedura?( Unchiul e bolnav si nu vreau sa deschid discutia sa nu pateasca ceva)

2 Daca se fac 30 de ani de mostenire fara iesire din indiviziune se poate considera neglijenta sau pot pierde dreptul de propietate?Ce dezavantaj exista ?
Sau dimpotriva iesirea din indiviziune se face automat?
Mentionez ca virgula casa e la tara si tata in timp ce traia statea vara acolo.

Cel mai recent răspuns: ContSters297103 , utilizator 20:18, 22 August 2013
pai dezbateti succesiunea dupa tatal dvs
astfel intra in patrimoniul dvs si averea tatalui dvs si averea mostenita de tatal dvs
Dupa tata am facut succesiune, resp eu si mama.Dupa casa de la tara si teren nu am decat certificat de mostenitor si nu act de proprietate.Problema este in a ma separa de unchiul meu .Nu este intelegere.Presupun intabularea si altele .Dupa 30 de ani actul de proprietate se face mai usor sau trebuie sa ma grabesc sa le fac acum?
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
alba777, utilizator
Stimat forumist,

Nu am înțeles ce doriți cu cei 30 ani. Uzucapiunea nu acționează exclusiv în cazul în care nu se face o indivițiune, ci prin întrunirea unor condiții aparte, respectiv cel care posedă trebuie să acționeze ca proprietar exclusiv.

În privința actelor, luați legătura cu un noptar.

Cu stimă.
eh....a dezbatut succesiunea dupa tatal domniei sale fara sa prezinte si actele de proprietate si certificatul de mostenitor cu averea dobandita de defunctul sau tata...
cred ca solutia ar fi un sumpliment la certificatul de mostenitor, pe de o parte, iar pe de alta...desi in cazul indiviziunii provenind din mostenire nu poate opera intervertirea posesie...cel mai bine ar fi sa-l tulbure pe unchiul domniei sale
a tulbura = a face panarama publica :D cum ca isi vrea partea
milika a scris:

...cel mai bine ar fi sa-l tulbure pe unchiul domniei sale
...

Stimat forumist,

Perfect valabil acest lucru, dar are importanță nu pentru trecut, ci pentru viitor. Tulburarea nu are efecte retroactive. Ideea este ce poate face în momentul de față.

Cel mai util ar fi să se ducă la un notar, pentru a începe demersurile de dezbatere a succesiunii, în orice fel de variantă.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters160825 ContSters160825 buna ziua .Am o problema si asi dori sa ma lamuriti. tatal meu a decedat in urma cu 5 ani ,s-a facut suceesiunea dupa defunct pe casa,si avem fiecare ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli cadastru si intabulare teren arabil arlandh arlandh Buna ziua! In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) ... (vezi toată discuția)