Avand in vedere durata procesului (4-8 luni) si durata emiterii sentintelor civile (aproximativ 2-4 luni), timp in care restantele cresc in continuare cum pot fi recuperate datoriile proprietarilor pentru neplata intretinerii?
Concret, asociatia are o sentinta civila pentru o suma ce reprezinta mai putin de jumatate din datoria totala. Al doilea proces este pe rol de aproximativ 7 luni si, probabil, ne va prinde 1 decembrie fara sa fi rezolvat problema restantelor.
Proprietarul este pensionar si are deja o poprire de 100 lei din pensia de cca 600 lei - informatie neconfirmata.
Daca asociatia de proprietari respecta si aplica unitar prevederile in vigoare,respectiv disp art 50 si 51 din L nr 230/2007, isi asigura dreptul de recuperare a debitului acumulat
Daca asociatia detine deja o hotarare favorabila sa demareze procedura de executare silita debitor
Buna seara. In situatia dvs poprirea nu va duce la satisfacerea creantei pentru ca venitul debitorului este prea mic, restanta prea mare, iar debitorul in varsta. Pe scurt, in timpul vietii debitorului nu aveti cum sa recuperati suma datorata de acesta doar prin poprire. In temeiul acelei hotarari judecatoresti pe care o detineti se poate proceda si la executare imobiliara, urmarind imobilul debitorului, ceea ce va v-a asigura satisfacerea creantei din sentinta civila si va fi un factor care il va determina cu siguranta sa plateasca si restul datoriei pentru care nu aveti inca hotarare judecatoreasca.
Practica asociatiilor de proprietari este ca atunci cand debitorul vine sa plateasca restanta la intretinere (cea prevazuta in sentinta civila) sa incaseze suma pentru restantele curente (care nu sunt prevazute in sentinta civila) - a nu se intelege ca este si corect.
Poprire imobiliara
homonai
Cu ceva timp in urma am avut un conflict cu o persoana, acesta m-a dat in judecata pe motiv de lovire si alte violente. A castigat procesul, eu trebuiind sa-i ... (vezi toată discuția)