avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita a proprietarilor restantieri la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita a proprietarilor restantieri la intretinere

Avand in vedere durata procesului (4-8 luni) si durata emiterii sentintelor civile (aproximativ 2-4 luni), timp in care restantele cresc in continuare cum pot fi recuperate datoriile proprietarilor pentru neplata intretinerii?

Concret, asociatia are o sentinta civila pentru o suma ce reprezinta mai putin de jumatate din datoria totala. Al doilea proces este pe rol de aproximativ 7 luni si, probabil, ne va prinde 1 decembrie fara sa fi rezolvat problema restantelor.

Proprietarul este pensionar si are deja o poprire de 100 lei din pensia de cca 600 lei - informatie neconfirmata.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:25, 16 Septembrie 2013
Daca asociatia de proprietari respecta si aplica unitar prevederile in vigoare,respectiv disp art 50 si 51 din L nr 230/2007, isi asigura dreptul de recuperare a debitului acumulat
Daca asociatia detine deja o hotarare favorabila sa demareze procedura de executare silita debitor
Va rog sa precizati concret modul de actiune.

Nu de alta, "dar practica ne omoara"
Important este la ce suma a fost obligat la plata restantierul prin decizia definitiva pe care o aveti?

care este restanta totala in momentul de fata?

Poprirea, in favoarea cui este? Stiind CNPul restantierului puteti infirma sau confirma gratuit existenta acestei popriri.
nu se cunoaste CNP-ul.
Poprirea este facuta de o banca pentru un credit al fiului girat de proprietar.

Suma totala este de aprox 14.000 lei.
Buna seara. In situatia dvs poprirea nu va duce la satisfacerea creantei pentru ca venitul debitorului este prea mic, restanta prea mare, iar debitorul in varsta. Pe scurt, in timpul vietii debitorului nu aveti cum sa recuperati suma datorata de acesta doar prin poprire. In temeiul acelei hotarari judecatoresti pe care o detineti se poate proceda si la executare imobiliara, urmarind imobilul debitorului, ceea ce va v-a asigura satisfacerea creantei din sentinta civila si va fi un factor care il va determina cu siguranta sa plateasca si restul datoriei pentru care nu aveti inca hotarare judecatoreasca.
Practica asociatiilor de proprietari este ca atunci cand debitorul vine sa plateasca restanta la intretinere (cea prevazuta in sentinta civila) sa incaseze suma pentru restantele curente (care nu sunt prevazute in sentinta civila) - a nu se intelege ca este si corect.

Alte discuții în legătură

Dezbatere privilegiu imobiliar vs ipoteca banca fyeratanye fyeratanye salut, Am citit multe subiecte in acest forum in legatura cu privilegiul imobiliar instituit de asociatie de proprietari si ipoteca a banci cu titlu ... (vezi toată discuția)
Poprire imobiliara homonai homonai Cu ceva timp in urma am avut un conflict cu o persoana, acesta m-a dat in judecata pe motiv de lovire si alte violente. A castigat procesul, eu trebuiind sa-i ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinere la bloc- consecinte mireladolta mireladolta Buna ziua. Am fost instiintat ca am fost dat in judecata de catre asociatie ptr neplata la timp a cotelor de intretinere. Intrebarea mea este urmatoarea: cum ... (vezi toată discuția)