avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata intretinere la bloc- consecinte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata intretinere la bloc- consecinte

Buna ziua.
Am fost instiintat ca am fost dat in judecata de catre asociatie ptr neplata la timp a cotelor de intretinere. Intrebarea mea este urmatoarea: cum se procedeaza, adica daca asociatia castiga mi se poate da un termen de plata a restantelor (eventual esalonate) sau se va trece direct la executarea silita(ma refer la scoaterea la licitaie a apartamentului, etc.) sau se poate ajunge macar la o intelegere cu judecatoria in vederea popririi salariale ? Sunt si alte variante de a plati ? va multumesc cu enorm respect !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 1 Iunie 2013
1-Nu exista intelegere cu judecatoria
2-In baza hotararii judecatoresti ,daca nu achitati in termen obligatia dispusa de instanta,
asociatia de proprietari are dreptul sa apeleze la executor judecatoresc care va demara procedura executarii silite asupra bunurilor in evidenta dvs,bunuri mobile/imobile/conturi/
drepturi salariale-prezente si viitoare,pana la concurenta debitului de recuperat
Puteti sa cereti in instanta ca tot va judecati, sa platiti in termen de 6 luni de la pronuntare.
Daca toata datoria insumata cu penalitati, cheltuieli de judecata, executare, trece de 10 mii lei, va vor scoate la licitatie casa, altfel, doar prin poprire pe salariu si executarea altor bunuri mobile se vor indestula.
art812 cpc
(5) In cazul titlurilor executorii privitoare la creante a caror valoare nu depaseste 10.000 lei, vanzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi facuta numai daca acesta nu are alte bunuri urmaribile sau daca are bunuri urmaribile, dar nu pot fi valorificate. Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecatoresc informatiile, lamuririle si dovezile necesare, precum si furnizarea cu rea-credinta de informatii incomplete in legatura cu existenta si valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natura a fi valorificate in vederea acoperirii integrale a creantei permit declansarea urmaririi silite imobiliare chiar daca valoarea creantei nu depaseste 10.000 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? ... Ionica Porumbel Ionica Porumbel Care este suma minimă pentru executare silită imobiliară? Baza legală. (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil in litigiu DRaul DRaul Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti motivat, in masura posibilitatilor urmatoarei situatii: Daca reclamantul pierde intr-un proces, iar paratul isi cere ... (vezi toată discuția)