avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrare factura sau bon
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrare factura sau bon

Buna ziua !

Sa achizitionat motorina pe baza de bon fiscal fara CUI in decurs de mai multe zile pentru ca ,mai apoi , la o data ulteriora a aceleiasi luni sa se emita factura fiscala pentru toate bonurile . Cum ar trebui sa fac inregistrarea in contabilitate ?

Va multumesc mult pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 09:59, 22 August 2013
Factura va acopera pe deplin.
Daca bonurile aveau CUI-ul trecut, nu mai aveati nevoie de factura.

Succes!
Si in ceea ce priveste plata facturii ? Pentru ca bonurile reprezinta de fapt achizitia propriu zisa si plata .
In loc sa inregistrati direct
cheltuiala=cassa
inregistrati
cheltuiala=furnizori - in baza facturii
furnizori=cassa - in baza bonurilor

succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Catering pentru after school stancristina1984 stancristina1984 buna ziua, am un after school care ofera masa copiilor in sistem catering; firma de catreing imi emite factura 100 mese*11 lei, eu incasez de la parinti pe bon ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile dupa 14 martie ludo ludo Buna ziua, Rog frumos o lamurire: Cum se va proceda, ca urmare H.G. nr.84/2013, dupa data de 14.03.2013 cu cheltuielile deductibile evidentiate pe un bon ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal + factura nebundlegat nebundlegat Intrebare : Inainte de de 1mai alimentam la peco motorina , mi se emitea bon fiscal stampilat pe verso si era de ajuns la contabila. Acuma , dupa 1 mai e ... (vezi toată discuția)