avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venit pentru firma din dividende neridicate de asociati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venit pentru firma din dividende neridicate de asociati

Buna ziua,

O microintreprindere platitoare de impozit pe venit are de platit dividende asociatilor o suma de bani din anul 2002 (impozitul pe dividende a fost retinut si platit la momentul respectiv). Acum, asociatii vor sa renunte in favoarea firmei la aceasta suma de bani. Intrebarea mea este: se mai calculeaza impozit pe venit pe aceasta suma?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:14, 23 August 2013
Da, intrucat este vorba de o donatie.

Cod fiscal ART. 112^7 Baza impozabilă

(1) Baza impozabilă a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor o constituie veniturile din orice sursă, din care se scad:

a) veniturile aferente costurilor stocurilor de produse;
b) veniturile aferente costurilor serviciilor în curs de execuţie;
c) veniturile din producţia de imobilizări corporale şi necorporale;
d) veniturile din subvenţii de exploatare;
e) veniturile din provizioane şi ajustări pentru depreciere sau pierdere de valoare;
f) veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil ;
g) veniturile realizate din despăgubiri, de la societăţile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea veniturilor din chiria incasata de un srl cu impozitare 3% pe venituri lexap35 lexap35 Un srl subinchiriaza,cu acordul proprietarului, unei persoane fizice, o parte din sediul sau,obtinut prin contract de comodat.Cum se calculeaza impozitul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderilor EleonoraM EleonoraM buna ziua intrebarea mea este: microintreprinderile care sunt obligate de la 1 februarie 2013 sa plateasca 3% impozit pe venit, mai pot sa-si deduca ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit microintreprindere soricanicoleta soricanicoleta la venituri din discounturi comerciale (cont 767 ) se calculeaza 3 % ? (vezi toată discuția)