avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara - consecinte neplata, propunere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara - consecinte neplata, propunere adoptie copil

buna ziua, am si eu o neliniste.Nu am platit pensia alimentara de 2 luni iar fosta sotie ma dat in judecata eu fiint plecat din tara dar ea stia acest lucru si am vb cu ea ca dupa ce fac bani aici ii trimit pensia,ea fiind de acord,dar totusi ma dat in judecata pt neplata pensiei si abandon familiar.Acum nu vrea sa isi retraga plangerea doar daca renunt eu de bina voie la fata adik vrea sa infieze fata actualul ei sot,eu nu doresc acest lucru pt ca fata ma iubeste foarte mult si eu la fel ,pana a pleca din tara am avut relatii tata- fiica bune.Acum la sfarsitul lunii chiar aveam intentia de ai trimite bani dar nu mai am unde pt ca contul este blocat ce sa fac unde ii trimit banii?si daca nu isi retrage plangerea si eu ii platesc in continuare pensia ce pot patii?multumesc astept un sfat.precizez ca ea nu vrea nici un ban de la mine defapt ea vrea sa o adopte actualul sot.eu vreau sa ii platesc pensia dar ea nu vrea sa deschida nici un cont ce am de facut?
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
pisicuta33, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:06, 29 August 2013
Conceptul acesta de "abandon" este interpretabil.
In general, se considera abandon daca un parinte nu plateste pensia alimentara doua luni consecutiv, din reavointa, daca reauavointa este demonstrata de catre parintele rezident.
Precum "interesul major al copilului" , "motivele intemeiate" din art.398 C.Civil , nici "reauavointa" nu este clar definita, deci este interpretabila.
Este drept, tatal biologic al copilului este unul si numai unul, si sunt cazuri chiar aici pe site dezbatute, cand parintele biologic plateste regulat pensia alimentara, dar refuza sa-si vada copilul.
Este acest caz abandon sau nu? Legal, nu, fiindca si-a indeplinit obligatia; in schimb dragostea parinteasca, nevoia minorului de autoritate, starile si emotiile negative, de insingurare si abandon datorita lipsei de comunicare-invocate copy-paste in toate cererile de program de vizita - sunt lasate in derizoriu daca respectivul parinte si-a desavarsit opera de obtinere de drepturi.
Si totusi, copilul are nevoie de autoritate, de dragoste parinteasca? Are!
Nu discutam in general, haideti sa discutam fiecare caz in particular, omul a apelat la noi cu o intrebare si de fiecare data sfarsim prin a duce un caz concret la.. general.
omul a zis clar
"Nu am platit pensia alimentara de 2 luni iar fosta sotie ma dat in judecata eu fiint plecat din tara dar ea stia acest lucru si am vb cu ea ca dupa ce fac bani aici ii trimit pensia,ea fiind de acord,dar totusi ma dat in judecata pt neplata pensiei si abandon familiar.Acum nu vrea sa isi retraga plangerea doar daca renunt eu de bina voie la fata adik vrea sa infieze fata actualul ei sot,eu nu doresc acest lucru pt ca fata ma iubeste foarte mult si eu la fel ,pana a pleca din tara am avut relatii tata- fiica bune "

Asta e, unii sunt mai norocosi de dragoste parinteasca primita de la parinti cu acte sau fara acte, altii, nu.


coraz , [editat], eu sunt mama-recasatorita a unui copil care ii spune tata atat tatalui natural caat si sotului meu. Primului pentru ca este tata biologic si copilul stie asta si mai stie si ca nu l-a parasit pe el ci pe mine si ca apoi ne-am vazut fiecare de viata proprie, celui din urma pentru ca joaca rolul figurii paterne in viata lui: este acolo in fiecare seara, este acolo la sedintele cu parintii, este acolo cand i se strica bicicleta, l-a invatat sa innoate si este rivalul lui in ceea ce priveste dragostea mamei.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2013
gi-jane2, moderator

femeia acceptă, formal, să nu primească pensia de întreținere, așteaptă două luni și depune plângerea pentru abandon.
pentru că a aflat că achitarea datoriei îl salvează pe bărbat, închide contul în care acesta vira banii.
situația-i așa ... renunț la plângere dacă renunți tu la copil.
domnilor avocați, acesta nu este șantaj?
foarte bine lara12,foarte buna intrebare la asta nu mam gandit ca la un santaj....pana si ieri am sunato si mia zis clar si la subiect dupa care mia incchis telefonu >eu nu deschid nici un cont, eu merg pe cale legala si nu am nevoie de nici un ban de la tine>astea sant vorbele ei.

Alte discuții în legătură

Daca nu este de acord.....cu divortul Sufletdecaine Sufletdecaine Intr-o famile formata din sot, sotie si un copil de 5 ani, sotul paraseste domiciliul conjugal si se muta impreuna cu amanta. Dupa o luna de la abandon, ii ... (vezi toată discuția)
Sotia a plecat de acasa si am 2 copii minori cmarius_01 cmarius_01 buna ziua sunt casatorit de 12 ani am doi copii minori eu lucrez de 12 ani la aceeasi firma ea a schimbat multe locuri de munca acum incepe sa imi spuna ca ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere trimisă cu întreruperi, și condiționat de copii după cartea și identitate și carnetul de note. ce se poate face? bomboana bomboana Cum se poate proceda atunci cand intr o luna, tatal nu trimite pensia alimentara pentru copil? El santajeaza copilul ( care are 15 ani), ca daca ii trimite ... (vezi toată discuția)