avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am rate neplatite la 5 banci si la 1 firma de leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am rate neplatite la 5 banci si la 1 firma de leasing

Buna ziua tuturor ! Am si eu o nedumerire ! Din cauza unei idei de afaceri foarte proaste am reusit performanta negativa sa acumulez datorii totale la 5 banci = 60000 euro si la firma de leasing pt un logan = 11000 euro. La inceput am platit la zi timp de 1 an dupa care mai intarziam cate o rata 2-3 zile iar acum nu mai platesc nimic la nimeni de 1 an( nu ca nu as vrea ..dar nu am de unde ). Mentionez ca la administratia financiara am pe numele meu doar 2 autoturisme ( 1 Logan + 1 Audi A8 ). Loganul este inca al firmei de leasing si sa inteleg ca nu se pot atinge de el decat cei de la recuperari de la firma de leasing care apropo au sunat de 2 ori si au vorbit cu secretara spunandu-i acesteia sa-mi transmita sa le inapoiez masina sau sa o achit integral, dupa care nu m-a mai cautat nimeni nici in ziua de azi chiar daca au trecut mai bine de 8 luni de la ultima convorbire timp in care eu nu am mai platit nici macar o rata :stunned:. Ok ! Am trecut si peste extenuanta faza a telefoanelor celor de la EOS KI si celorlalte firme de recuperari pt ca au trecut la fapte si au trimis la firma unde sunt angajat sa-mi opreasca din salariu ( am platit 1 luna dupa care "am demisionat") , m-au sunat din nou si m-au amenintat ca imi pun sechestru pe Audi . Mentionez ca nu am platit impozitul la stat pt masini pe 2008 si primaria a pus " un fel de sechestru" pe autoturisme pana la plata impozitului. Pana in momentul de fata nu am primit nici o foaie de la nimeni precum ca am vreun autoturism sechestrat . INTREBARE: Ce pot face cei de la firmele de recuperari ca sa-mi ia masina si cum as putea eu sa o vand pana sa faca ei primul pas ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Daniel30 , utilizator 21:34, 21 Martie 2009
Lipsesc prea multe informatii pentru un raspuns concret, ex. :
- Ati schimbat domiciliul ? Aveti un domiciliu stabil ?
- In afara de cele doua autoturisme nu mai aveti nici un bun pe numele dvs. ?
- Cu ce ati garntat imprumuturile la banci ? Tinand cont ca toate bancile solicita garantii sau giranti.
- Firma de leasing nu a facut nimic ?, respectiv nu au cerut autoturismul (logan), ei sunt in masura sa ceara recuperarea bunului sau a contravalorii acestuia.
- De la bancile la care aveti datorii nu ati primit nimic, nici un document, nici .... ? De obicei, bancile prefera executarile silite.
Daca creditele dvs. sunt garantate cu bunurile altora - de exemplu cu ipoteca sau gaj pe bunurile unor rude, cunostinte, neplata de catre dvs. a creditului duce la executarea silita a bunurilor acestora. Daca aveti credite cu giranti, si girantii vor fi executati silit pentru datoriile dvs., atat pentru bunurile mobile si imobile cat si pe salarii prin popriri, exact cum vi s-a intamplat si dvs.
Daca va intereseaza strict ce se poate intampla cu bunurile dvs., Loganul nu este al dvs., este al firmei de leasing, si nu inteleg de ce nu-l inapoiati proprietarului, daca tot mai aveti o masina. In privinta masinii nr. 2, daca vi se va scoate la vanzare, finantele care si-au notat un sechestru pe auto vor avea prioritate la distributia pretului, inaintea bancilor.
Masinile vor putea sa fie executate silit doar daca vor fi gasite de creditori, pentru ca sunt bunuri mobile si nimeni nu le va cumpara fara sa poata intra in posesia lor imediat.
Buna ziua ! imi cer scuze ca am omis sa precizez unele lucruri : 1. creditele facute de mine sunt credite pt nevoi personale fara ipoteca si fara garantii si fara giranti pt ca salariul meu din acea perioada imi permitea acest lucru. 2. in legatura cu loganul nu m-a mai cautat nimeni de 8 luni dar continua sa-mi vina pe adresa mea doar facturi pt plata asigurarii nu si a ratei (care nu le-am mai platit) ??? Cui sa inapoiez masina , sa merg eu sa caut firma de recuperari ,sa o duc in curtea politiei ? 3. nu mi-am schimbat adresa . Iar in ceea ce priveste a II a masina , inainte sa o scoata la vanzare nu trebuie sa fiu anuntat si eu in primul rand , ca sa vina cineva sa o vada si apoi sa organizeze o licitatie ? VA MULTUMESC SI VA UREZ O ZI BUNA TUTUROR !!!
1. Loganul trebuie sa-l inapoiati firmei de leasing. Luati legatura cu acestia pentru a va informa exact.
2. A 2-a masina, pentru a fi scoasa la licitatie, trebuie intai sa primiti somatia de executare silita ( veti avea termen 1 zi sa platiti datoriile) de la executorul bancar/judecatoresc, apoi executorii vor trebui sa identifice masina si sa aplice sechestru. Identificarea si sechestrarea ma indoiesc ca se pot face fara colaborarea dvs., nu pot sa vina si sa verifice toate masinile din parcarile orasului in care locuiti :)Sechestrul poate fi cu numirea dvs. ca si custode sau numirea altei persoane careia sa i se incredinteze masina pana la vanzare.
Daca doriti sa evitati sechestrarea masinii si vanzarea ei, puteti sa o instrainati inainte sa inceapa aceste demersuri.
Va multumesc foarte mult pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns ! Deci atata timp cat nu am primit nimic de la nici un executor platind impozitele la zi celor de la primarie pot vinde imediat masina 2 ? Sau nu ? Mai pot avea impedimente ? Pt ca nu as vrea sa platesc 4000 lei impozitul dupa care sa nu pot instraina masina. Si as vrea sa va mai intreb ceva foarte foarte important : Daca vand masina viitoarei mele sotii cu care ma casatoresc anul acesta ce mai pot face cei de la banci ??? Se pot atinge de bunurile acesteia ( " ale noastre") dupa casatorie? Mentionez ca pe numele viitoarei mele sotii detinem si bunuri imobiliare + terenuri + auto . Dupa casatorie ce se intampla ? Ar trebui sa fac vreun act inainte de casatorie ca sa fie totul ok sau ....? Precizez ca am incredere deplina in viitoarea mea sotie . Va multumesc mult , imi sunteti de mare ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - sechestru masina vanduta tatiana28 tatiana28 Buna seara, Va rog sa imi spuneti ce credeti ca ar trebui facut in situatia urmatoare Executorul judecatoresc in scopul recuperarii creantei instituie ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri mobile conditii Luciann739 Luciann739 buna ziua Am si eu o intrebare .: As dori sa înmatriculez o mașină pe numele meu insa am câteva datorii către doua firme de recuperări creanțe care mi ... (vezi toată discuția)
Amenintare executare silita (s)homer (s)homer Buna ziua! Am un credit de nevoi personale si doua carduri de credit la banca CEB obtinute in 2007 si de cateva luni sunt in somaj si nu-mi mai pot permite sa ... (vezi toată discuția)