avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru un teren extravilan se emite certificat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru un teren extravilan se emite certificat de urbanism?

Am un teren care este in extravilanul unei localitati si as vrea sa stiu daca pentru el se poate emite de catre autoritatiile locale(primarie) un certificat de urbanism.Care sunt pasi de urmat,daca se poate obtine?Cum pot afla daca sub acest teren sunt conducte de:gaze,petrol,irigatii.
Cel mai recent răspuns: bms , utilizator 14:42, 22 Iunie 2009
numai daca acel teren va fi transformat din teren extra in teren intravilan se poate construi. Pentru toate aceste informatii, va trebui sa va adresati serviciului Urbanism de la primaria unde se afla terenul pentru a intra in posesia tuturor informatiilor care va intereseaza.
DA, se emite
Merci de raspuns.Dar in ce conditii?Eu vreau sa construiesc imediat,doar vreau sa stiu daca se emite pentru un teren extravilan.
Scuze am scris gresit fraza cu construitul.Nu vreau sa construiesc acum.
Am mai raspuns pe-aici pe undeva dar o sa-ti fie dificil sa cauti unde . Ok. Reluam.
1. La OCPI gasesti o lista cu geodezi pfa sau firme - specializati pe domeniul cadastru.
2. Solicita intocmirea unei documentatii de scoatere din circuit agricol a suprafetei de teren pe care intentionezi sa construiesti ulterior - tu sau viitorul proprietar
3. Fa notificare la cartea funciara a suprafetei ce va avea acum categoria de folosinta curti constructii.
4. Cand tehotarasti sa construiesti ia legatura cu un arhitect - Infrastructura e pregatia ! Mai lipseste proiectul si obtinerea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire
Atentie ! Cand iti intocmeste dosarul geodezul spune-i sa ceara in aceeasi documentatie si scoatere din circuit agricol si obtinere CU si Ac - sau macar specificatia Studiu topografic sa o aiba pe undeva - ca si avizele de OCPI sunt date in functie de specificul din zona respectiva. Nu de alta dar sa poti folosi ridicarea topo facuta de geodez si ulterior la arhitectul ce solicita CU si AC.
Bafta !

Alte discuții în legătură

Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
probleme cu scoaterea din circuitul agricol al unui teren extravilan clau1858 clau1858 Buna seara As dori sa va intreb ce pot face daca am scos din circuitul agricol un teren situat in extravilan si in certificatul de urbanism este mentionat ... (vezi toată discuția)
Certificat urbanism teren extravilan. Costin29 Costin29 Multumesc tuturor celor care vor raspunde.Am un teren extravilan si doresc sa stiu daca pe el se emite Certificat de urbanism.Stiu ca ar trebui trecut in ... (vezi toată discuția)