Am un teren care este in extravilanul unei localitati si as vrea sa stiu daca pentru el se poate emite de catre autoritatiile locale(primarie) un certificat de urbanism.Care sunt pasi de urmat,daca se poate obtine?Cum pot afla daca sub acest teren sunt conducte de:gaze,petrol,irigatii.
Da, se emite CU si pt extravilan, chiar acum sunt intr-o situatie asemanatoare, dar , probabil diferenta este ca clientul meu vrea sa construiasca sere. Ba nuiesc ca ai intrebarea ta s-a referit la constructia de case. Daca este vorba de casa nu te baga in cheltuieli sa treci in intravilan, ceri autorizarea de constructie casa de vacanta si gata. Nu este legiferata exact diferenta dintre casa rezidentiala si casa de vacanta in cea ce priveste suprafata, structura etc. Singura definitie este ca in casa de vacanta locuiesti cel mult 350 zile pe an (n-ai voie sa stai un an intreg B-)). Mai mult ,in functie de zona s-ar putea sa nu-ti ceara nici PUD. In cazul meu ( pentru constructie sere) este mai grav, in sensul ca CU se elibereaza de consiliul judetean, si imi cere PUZ, PUD, pentru constructii agroindustriale.