avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributia la sanatate pentru un II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributia la sanatate pentru un II

buna ziua
suntem o fam. compusa din 4 membri. Noi parintii, desfasuram o activitate agricola si producem / vindem in baza unui certificat de producator, va rog sa imi spuneti daca deschid un II si eu ca titular platesc contributiile de sanatate pt salariul minim pe ec. , toti cei 4 membrii ai fam vor putea beneficia de servicii medicale gratute? sotul si copii pot fi trecuti ca coasigurati la fondul de sanatate? va treb sa platesc im plus pt ei?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: lennu , utilizator 00:13, 27 August 2013
CF. LEGII 95/2006 ART. 213*)
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
a) toţi copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi şi dacă nu realizează venituri din muncă;

b) tinerii cu vârsta de până la 26 de ani care provin din sistemul de protecţie a copilului şi nu realizează venituri din muncă sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat în temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate;



Ar trebui intrebat la casa de asigurari de sanatate cu care o sa incheiati contractul de asigurare ce conditii si ce acte trebuie sa aduceti pentru sot pentru a putea fi considerat in intretinere.
Iar in ceea ce priveste contributia la sanatate pentru veniturile din agricultura in cazul infiintarii unei II,in functie de activitatea pe care o desfasurati,va puteti incadra la norma de venit sau la venit net.
In conditiile pct. b) pot sa imi platesc doar contributia la sanatate fara a deschide II si sa il trec pe sot ca coasigurat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat conform legii 95/2006 ani355 ani355 Bună ziua, Un salariat angajat din luna februarie 2013, pentru care se reţine şi se virează contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate, ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni coasigurat busubianca busubianca Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți , dacă soțul meu este pensionar, iar fratele lui nu are nici un venit, fiind în vârstă de 60 de ani, poate ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile pentru a deveni coasigurat la sanatate (sora)? Alexandra-S29027 Alexandra-S29027 Buna ziua, Este posibil ca o persoana sa poata sa-si coasigure sora? In Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii art 213 (1) ... (vezi toată discuția)