avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi la partaj casã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi la partaj casã

Mama are 3 copii,unul dintre copii decedează dar deţine în proprietate o casă.Nu are urmaş şi nici nevastă.Cîtă parte din casă moşteneşte mama copilului decedat şi cît moştenesc cei 2 fraţii aidecedatului.Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:52, 25 August 2013
Art. 978
Mostenirea sau partea din mostenire cuvenita ascendentilor privilegiati si colateralilor privilegiati se imparte intre acestia in functie de numarul ascendentilor privilegiati care vin la mostenire, dupa cum urmeaza:
a) in cazul in care la mostenire vine un singur parinte, acesta va culege un sfert, iar colateralii privilegiati, indiferent de numarul lor, vor culege trei sferturi;
b) in cazul in care la mostenire vin 2 parinti, acestia vor culege impreuna o jumatate, iar colateralii privilegiati, indiferent de numarul lor, vor culege cealalta jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire mocanumaria mocanumaria As vrea sa stiu si eu ce drept are mama mea vitrega la mostenire an urma decesului fratelui meu (vezi toată discuția)
Cota mostenire Lucky63 Lucky63 Buna seara! As dori sa stiu si eu va rog care este cota pe care o are o mama,respectiv sora mea dupa decesul fiicei ei care nu era casatorita si nu avea ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala iancu123 iancu123 la cat se intinde in procent din masa succesorala, rezerva succesorala? (vezi toată discuția)