avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie pentru doi copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie pentru doi copii

la 1 sept ma intorc la serviciu din cic de un an inainte de a implini copilul un an si conform legii voi beneficia de stimulent de insertie pana minorul va implini 2 ani.Dar deja sunt insarcinata cu al doilea copil in 7 luni. Intentionez sa ma intorc la serviciu imediat dupa cele 42 de zile obligatorii dupa nastere . Voi beneficia de stimulent de insertie si pentru al doilea copil?
Cel mai recent răspuns: chinezu80 , utilizator 22:05, 23 Martie 2018
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12.
(1) Stimulentul de insertie prevazut la art. 7 alin. (1) din ordonanta de urgenta se acorda lunar persoanelor indreptatite care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si a indemnizatiei lunare prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta de urgenta, daca acestea realizeaza venituri supuse impozitului, dupa cum urmeaza:
a) inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, in situatia prevazuta la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanta de urgenta;
b) dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, in situatia prevazuta la art. 2 alin (1) lit. b) din ordonanta de urgenta.
...

(7) In situatia in care unul dintre parinti se afla in plata stimulentului de insertie acordat in conditiile alin.(1) lit. a) si celalalt parinte se afla intr-o situatie de natura a genera un nou concediu pentru cresterea copilului, stimulentul de insertie se acorda pana la implinirea de catre copilul anterior a varstei de 2 ani.

2. Prevederea legala vorbeste de "celalalt parinte" fara sa spuna ce se intampla cand "acelasi parinte" beneficiaza de stimulentul de insertiepentru primul copil si vrea stimulent de insertie si pentru al doilea copil.

3. - Parerea mea este ca puteti opta direct (fara a intra in CCC) pentru stimulentul de insertie si pentru al doilea copil, cumuland, o perioada cele doua stimulente de insertie.
- Nu am observat sa fie vreun text in OUG 111/2010 sau in Norme care sa interzica asta.

4. - Va recomand sa puneti intrebarea (pe e-mail) si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie.
- Sau puteti intreba direct la ANPIS (Agentia nationala) pe: anps@prestatiisociale.ro
- Am rugamintea, daca doriti, sa postati si aici raspunsul primit! Multumesc!
Beneficiez de stimulent de insertie,nu lucrez decat eu ,intre timp sotia a nascut cel deal doilea copil as vrea sa stiu daca pot lua stimulet de insertie si pt cel deal doilea in timp ce iau si pt primul copil,multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a beneficia de stimulentul de insertie? m_ter m_ter Buna ziua! As dori sa stiu despre stimulentul de insertie. Ca sa beneficiez de acesta ce conditii trebuie indeplinite? Sunt mama singura si am inteles ca as ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie trinc_carmen trinc_carmen Daca raman in CCC pana la un an ,iar daca dupa 3 luni ma reangajez primesc stimulentul de inserie pana are copilul 2 ani ?Multumesc. (vezi toată discuția)