avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Penalitati si majorari la neplata impozitului
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Penalitati si majorari la neplata impozitului

buna ziua am si eu o mica neintelegere cu primaria .au trimes acasa o factura cu plata la impozit. e normal sa iti puna la socoteala doua tipuri de penalitati. majorari de intarziere si penalizare de intarziere? am fost la primarie si au dat alta factura in care cele doua penalitati leau adunat si miau dat totalul scriind doar majorari . e posibil asa ceva? va rog datimi un sfat k parinti mei au doar un singur venit si stau la tara. va multumesc
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:25, 28 August 2013
De la 1 iulie 2010, OUG 39/2010 a modificat Codul de procedura fiscala si s-a introdus:

(1) Prin excepţie de la prevederile art. 119 alin. (1) şi art. 120^1, pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată datorate bugetelor locale, se datorează după acest termen majorări de întârziere.
(2) Nivelul majorării de întârziere este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Deci din 1.07.2010 se datoreaza doar majorari de intarziere de 2% la impozitele locale.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Interesati-va la primaria de domicilul al parintilor dvs, daca exista facilitati acordate pt contribuabili in anul fiscal 2013, acestea sunt acordate prin Hotararile Consiliului Local al primarie respective. Aceste facilitati difera de la primarie la primarie, dar pot consta in reducerea cu 25% sau 50% a penalitatilor cu conditia achitarii debitului. Aceste hotarari sunt publice, le puteti gasi si pe site-ul primariei. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul de procedura fiscala - modificari 01.07.2010 - oug 39/2010 narcisal narcisal [i]Vizavi de impozitele si taxele locale, ex. impozit cladiri, ce cote de majorari si /sau penalitati se vor achita la primarie incepand cu 01 iulie 2010? (vezi toată discuția)
Penalitati mihai dragos mihai dragos as dori sa stiu cum se calculeaza penalitatile la impozitul de la primarie ptr casa,teren, masina etc.:) multumesc. (vezi toată discuția)
Ce dobanda au dreptul sa iau primariile la datorii? isty1981 isty1981 Buna ziua! Am ceva datorie la primarie (impozit auto si o amenda) si persoana care lucreaza la primarie a zis ca dobanda este de 2% pe luna pentru neplata ... (vezi toată discuția)