avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie la limita de varsta

Persoanele (angajati in sistemul privat) care au iesit la pensie la limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare, pot cumula pensia cu salariul?
Va multumesc,
Gina Anghelache
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:43, 28 August 2013
ART. 118/Legea pensiilor
(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
Daca se angajeaza tot la un angajator privat poate sa cumuleze pensie cu orice alt venit indiferent de cuantumul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)
Pensia pentru limita de varsta lilianan lilianan Buna ziua, Un pensionar pensie pentru limita de varsta are drept de munca in conditiile in care are o indemnizatie de revolutionar( nu sunt sigura de asta)? ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta Michaela_D Michaela_D Buna ziua, O persoana care a iesit la pensie pentru limita varsta prin reducerea varstei cu 10 ani ptr handicap , mai poate fi incadrat in munca cu ... (vezi toată discuția)