avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neplatit

Buna ziua,
daca un credit facut in timpul casatoriei(apoi a urmat divortul fara partaj),titularul nu mai poate plati ratele,intra in incapacitate de plata,banca nu poate pune poprire pe salariul fostului sot/sotie?
Am incercat o restructurare de credit dar banca nu este de acord.
Ce se poate face,va rog?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:08, 30 August 2013
In cazul in care si sotul a semnat contractul ca si girant/codebitor automat se pune poprire pe salariul lui. In cazul in care ati luat creditul fara semnatura sotului si ati girat cu averea personala, dupa divort sotul nu va fi urmarit, deoarece s-a facut partaj, Dvs ati ramas cu o parte din bunuri care intra in garantie.
In cazul in care si sotul a semnat contractul, poate fi pus la plata ratelor si dupa divort.
multumesc,contractul nu a fost semnat de sot,s-a mers doar pe veniturile mele fara a cere copie dupa actul locuintei macar.
Solutii mai sunt......?
Numai partajul, sa cereti o cota mai mare din bunuri in lotul dvs avand in vedere ca parte din ele s-au cumparat cu banii din credit pt care numai dvs platiti rate.
Mai puteti sa cereti ca instanta sa constate ca acel credit e o datorie comuna si so oblige pe fosta/ fostul la plata ratelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitorul unui credit ipotecar executat silit este urmarit si pe salariu? laviniageorgescu23 laviniageorgescu23 Buna ziua, Eu si sotul meu am achizitionat in 2007 un apartament prin credit ipotecar in franci elvetieni, el in calitate de \"imprumutat' iar eu in calitate ... (vezi toată discuția)
Credit la banca pentru apartament partajat TOS55555 TOS55555 cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot ... (vezi toată discuția)
Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)