avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile unui minor

Buna ziua, ma numesc Adriana am 23 de ani, lucrez in italia ( cu contract de munca) ca menajera si ingrijirea unui bolnav si am un baietel de 6 ani si 4 luni care este in ingrijirea mamei mele, deoarece eu lucrez in italia.Sunt despartita de tatal cpilului de 4 ani, nu am fost casatoriti legal, am stat in concumbinaj.Dupa despartire eu al luat copilul cu mine. in tot acest timp tatal copilului nu s-a interesat de el si nu l-a vizitat. El beneficiaza de alocatia copilului. Eu imi intretin singura copilul. Ce as putea face pentru a obtine incredintarea copilulul eu si drepturile care i se cuvin copilului. mentionez ca momentan nu stiu unde are domiciliul tatal copilului si nici unde locuieste. Multumesc, cu multa stima si respect Adriana.
Cel mai recent răspuns: AdrianaAlex , utilizator 10:59, 30 August 2013
Trebuie sa obtineti o hotarare judecatoreasca. Va trebui sa deschideti o actiune in instanta prin care sa solicitati stabilirea domiciliului copilului la dvs. si exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv.

Cu aceasta hotarare obtinuta, veti putea merge la organele competente pentru si solicita trecerea alocatiei minorului pe numele dvs.
Buna ziua,
aveti posibilitatea de a introduce o actiune in instanta prin care sa solicitati sa exercitati singura autoritatea parintesca si totodata sa solicitati obligarea tatalui minorului la plata pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
Oana-Maria Pitiritean, Avocat
Multumesc pentru raspuns.
As ma avea o nedumerire.
In urma cu 3 lui el (tatal copilului) ma contactat pe adresa mea de mess, amenintand ca daca il dau in judecata va cere in instanta ca copilul sa mearga sa locuiasca cu el, tinand cont ca eu lucrez in Italia. Imi poate lua copilul, itiand cont ca eu trimit bani lunar acasa pentru intretinerea lui?
P.S. eu nu am lasat mamei mele o procura sau ceva precum ca am lasat copilul in ingrijirea ai atat timp cat eu sunt aici.
Multumesc, cu mult stima Adriana
Exista diverse posibilitati si variante... ar fi bine sa contactati direct un avocat, pentru a vedea care dintre variante sau posibilitati este cea mai oportuna pentru situatia dvs.
Buna ziua.
As mai avea o intrebare. As vrea sa ma intorc in tara pentu a-mi rezolva problema. Imi pot pastra contractul de munca din strainatate si in acelasi timp sa am un contract de munca in tara?
Multumesc, o zi buna va doresc.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor alinavor alinavor tatal se lupta cu mama minorului in instanta pentru a primi incredintarea copilului.Ce sanse are sa castige procesul daca am niste convorbiri pe yahoo ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva tatalui atunci cand nici un parinte nu are tutela copilului Florentina_A Florentina_A Revin la un subiect abordat acum cateva zile. Este vorba despre un copil minor care nu este incredintat pana acum nici unui parinte. Mama si-a dat acordul prin ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de minor????????????? marinka24 marinka24 buna ziua si Va multumesc anticipat pentru raspuns! de fapt: mama cu copilul nascut in italia,cind micutul avea 2 luni cu consemtamintul tatalui ... (vezi toată discuția)